Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Иван Ничев за скандала с филма му: Няма драма! Победителите ги поздравяват!

Режисьорът Иван Ничев не се безпокои, че е в конфликт на интереси, състезавайки се с филма си "Българска рапсодия" в Националния съвет за кино, на който самият той е член. - Иван Ничев за скандала с филма му: Няма драма! Победителите ги поздравяват!

Режисьорът Иван Ничев не се безпокои, че е в конфликт на интереси, състезавайки се с филма си "Българска рапсодия" в Националния съвет за кино, на който самият той е член.

„За каква драма говорите?“, учуди се Иван Ничев на поканата от „Площад Славейков“ да коментира скандала около избора неговият филм „Българска рапсодия“ да се състезава от името на България на наградите Оскар в категорията за чуждестранно кино.

Режисьорът е част от Националния съвет за кино, който гласува точно неговата лента да бъде пратена в Щатите (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

„Не съм страна в този скандал – те са загубили и оттук нататък те имат проблеми“, каза Иван Ничев по адрес на колегите си от филма „Виктория“. Ничев явно е наясно с възмущението на група млади кинаджии от избора. Вероятно знае и за намерението им да поискат анулиране на вота заради очевидния конфликт на интереси, в който победителят се намира. За жалост, не успяхме да го попитаме не се ли тревожи от този факт, защото режисьорът побърза да ни благодари за вниманието.

Ничев се бе притеснил за друго – че не го поздравяват с успеха му, че ще се бори за Оскар. Преди да затвори телефона, режисьорът заяви: „По цял свят загубилите отиват да поздравят победителите!“

 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90