Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мариела Папазова избрана отново за директор на НГДЕК

Комисия в Министерството на културата я е класирала на първо място по точки

Сградата на НГДЕК на ул. Баба 16. - Мариела Папазова избрана отново за директор на НГДЕК

Сградата на НГДЕК на ул. Баба 16.

Мариела Папазова е избрана вече редовно за поста директор на НГДЕК, след като временно изпълняваше длъжността от юли 2012 г., научи „Площад Славейков“. Комисията, събрала се в Министерството на културата на 15 юли, е класирала по точки на първо място Папазова, нейни подгласници са Емилия Карабоева и Орлин Йорданов.

Съгласно класирането, предстои Вежди Рашидов да назначи Папазова за директор на Класическата гимназия за срок от 4 години.

От създаването на Класическата гимназия през 1977 г. до 2010 г. директор бе Гергина Тончева. След нейното оттегляне бе назначена преподавателката по старогръцки език Силвия Бакърджиева. През 2012 г. тя излезе в майчинство и временно на поста бе поставена Мариела Папазова.

В последните месеци Класическата гимназия е раздирана от непрестанни скандали, най-вече около нейното местоположение (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Заради ремонт на сградата на ул. „Баба“ в Модерно предградие училището временно бе настанено в сграда на Женския пазар. След като трябваше да се върне на „Баба“ обаче, част от учениците и родителите настояха да останат в центъра на София и се стигна до грозни сблъсъци.

В крайна сметка в средата на март бе постигнат привиден компромис – учебните занятия бяха подновени в сградата на „Баба“, а страните се договориха училището в центъра да стане филиал на НГДЕК и в него също да има часове. В момента възпитаниците на Класическата са в лятна ваканция.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах