Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

След бурята: Търси се нов директор на Класическата гимназия

Близо 3 години Мариела Папазова временно изпълняваше длъжността

Сградата на НГДЕК на ул. „Баба“. - След бурята: Търси се нов директор на Класическата гимназия

Сградата на НГДЕК на ул. „Баба“.

Министерството на културата обяви конкурс за длъжността директор на Националната гимназия за древни езици и култури, става ясно от обява в сайта на висшето арт ведомство. На поста като изпълняващ длъжността от юли 2012 г. бе Мариела Папазова.

Документи за участие в конкурса могат да се подават в Министерство на културата на бул. „Ал. Стамболийски” № 17 в едномесечен срок от публикуването на обявата – до 7 май 2015 г. включително.

От кандидатите се изисква да представят концепция за развитието на Класическата гимназия за срок от 4 години, съдържаща: със стратегия за развитието на училището с подробен план за първата година; специфика на училището за организиране на учебно-възпитателната и творческата дейност по съответните специалности, професии и профили съобразно демографските и културните особености на района, в който работи училището; анализ и оценка на проблемите и възможностите за тяхното решаване, перспективи за развитие; финансово управление на училището и възможности за набиране на допълнителни финансови средства; поддържане и подобряване на материалната база.

Срокът за заемане на длъжността е 4 години.

От създаването на Класическата гимназия през 1977 г. до 2010 г. директор бе Гергина Тончева. След нейното оттегляне бе назначена преподавателката по старогръцки език Силвия Бакърджиева. През 2012 г. тя излече в майчинство, а временно на поста бе поставена Мариела Папазова.

В последните месеци Класическата гимназия е раздирана от непрестанни скандали, най-вече около нейното местоположение (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Заради ремонт на сградата на ул. „Баба“ в Модерно предградие училището временно бе настанено в сграда на Женски пазар. След като трябваше да се върне на „Баба“ обаче, част от учениците и родителите настояха да останат в центъра на София и се стигна и до грозни сблъсъци.

В крайна сметка в средата на март бе постигнат привиден компромис – учебните занятия бяха подновени в сградата на „Баба“, а страните се договориха сградата в центъра да стане филиал на НГДЕК и в нея също да има часове.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС