Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

След бурята: Търси се нов директор на Класическата гимназия

Близо 3 години Мариела Папазова временно изпълняваше длъжността

Сградата на НГДЕК на ул. „Баба“. - След бурята: Търси се нов директор на Класическата гимназия

Сградата на НГДЕК на ул. „Баба“.

Министерството на културата обяви конкурс за длъжността директор на Националната гимназия за древни езици и култури, става ясно от обява в сайта на висшето арт ведомство. На поста като изпълняващ длъжността от юли 2012 г. бе Мариела Папазова.

Документи за участие в конкурса могат да се подават в Министерство на културата на бул. „Ал. Стамболийски” № 17 в едномесечен срок от публикуването на обявата – до 7 май 2015 г. включително.

От кандидатите се изисква да представят концепция за развитието на Класическата гимназия за срок от 4 години, съдържаща: със стратегия за развитието на училището с подробен план за първата година; специфика на училището за организиране на учебно-възпитателната и творческата дейност по съответните специалности, професии и профили съобразно демографските и културните особености на района, в който работи училището; анализ и оценка на проблемите и възможностите за тяхното решаване, перспективи за развитие; финансово управление на училището и възможности за набиране на допълнителни финансови средства; поддържане и подобряване на материалната база.

Срокът за заемане на длъжността е 4 години.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

От създаването на Класическата гимназия през 1977 г. до 2010 г. директор бе Гергина Тончева. След нейното оттегляне бе назначена преподавателката по старогръцки език Силвия Бакърджиева. През 2012 г. тя излече в майчинство, а временно на поста бе поставена Мариела Папазова.

В последните месеци Класическата гимназия е раздирана от непрестанни скандали, най-вече около нейното местоположение (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Заради ремонт на сградата на ул. „Баба“ в Модерно предградие училището временно бе настанено в сграда на Женски пазар. След като трябваше да се върне на „Баба“ обаче, част от учениците и родителите настояха да останат в центъра на София и се стигна и до грозни сблъсъци.

В крайна сметка в средата на март бе постигнат привиден компромис – учебните занятия бяха подновени в сградата на „Баба“, а страните се договориха сградата в центъра да стане филиал на НГДЕК и в нея също да има часове.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах