Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Над 220 хил. подписа в петиция „Игра на тронове 8“ да се направи отново

Търсят се нови, „компетентни“ сценаристи, целта от 300 хил. подписа е почти достигната

Верните почитатели на „Троновете“ се оплакват, че действието в осми сезон е претупано и се развива нелогично. - Над 220 хил. подписа в петиция „Игра на тронове 8“ да се направи отново

Верните почитатели на „Троновете“ се оплакват, че действието в осми сезон е претупано и се развива нелогично.

Последният осми сезон на „Игра на тронове“ не се приема добре както от феновете, така и от критиците. Зрителският рейтинг на сериала се покачва до нови рекорди с почти всеки епизод, но това не важи за критическия рейтинг, който тази година също достигна рекорд, но негативен. Предпоследният епизод от сагата – „Камбаните“, е с оценка 6,8 от 10 в IMDb, а в „Ротън томатоус“, където могат да гласуват само критици, резултатът е още по-нисък – 47%.

Оплакванията на верните почитатели, че действието е претупано и се развива нелогично, излезе извън рамките на социалните мрежи – потребителят Дилън Д. създаде петиция сезонът да се направи отново, като се започне от сценария. За целта се търсят нови „компетентни сценаристи“, тъй като настоящите (Дейвид Бениоф и Дан Уайс) са доказали, че не могат да се справят със задачата, когато не се опират на книгите на Джордж Р. Р. Мартин. За да стигне волята на феновете до НВО, в петицията трябва да се включат 300 хил. души – това изглежда като постижима задача, тъй като броячът вече отчита над  232 хил. подписа.

Вижте още: „ИГРА НА ТРОНОВЕ“: КЪДЕ ОТИДЕ ЛОГИКАТА?

Разбира се, едва ли осмият сезон ще бъде пренаписан и заснет отново. И все пак, ако желаете да се включите в петицията, за да се включите в общото брожение, тук може да дадете своя глас.

Последният епизод, който ще сложи край и на телевизионната сага, ще бъде излъчен на 20 май, понеделник. В интернет вече се носят слухове, че сценарият е изтекъл и от това, което някои фенове вече са прочели, става ясно, че 300 хил. подписа е нисък праг на недоволство.

Вижте още: ПРЕДИ ФИНАЛА „ТРОНОВЕТЕ“ С НАЙ-НИСЪК РЕЙТИНГ ДОСЕГА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС