Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Назначиха Захари Карабашлиев като „писател“ в Народния театър

Ще изпълнява функцията на главен драматург

Захари Карабашлиев вече официално е писател на Народния театър. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Назначиха Захари Карабашлиев като „писател“ в Народния театър

Захари Карабашлиев вече официално е писател на Народния театър. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Главният редактор на „Сиела” е назначен на специално създадената длъжност „писател“ в Народния театър „Иван Вазов“, става ясно от публикация в сайта на театъра. Той ще изпълнява функцията на главен драматург – създаване и адаптиране на текстове за сцена. Писателят няма да напусне поста си в издателството, а ще съвместява двете длъжности.

Работното място на Захари Карабашлиев в Народния ще бъде в кабинета на Николай Лилиев, който е бил драматург на театъра.

Назначението на писателя на тази новообявена длъжност в театъра е по покана на директора Васил Василев, с когото Карабашлиев работи по време на неговия мандат в Плевенския театър, където беше поставена сценична адаптация на романа му „Опашката”. Преди Василев да бъде назначен след спечелен конкурс в Театър „Иван Вазов“, постановката по романа на Захари Карабашлиев не беше представяна на софийска сцена.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90