Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Грегориански интерпретации на поп и рок в зала 1

Събитията в Двореца на културата от 6 до 12 февруари

„Грегориан“ за първи път в България на 7 февруари. - НДК: Грегориански интерпретации на поп и рок в зала 1

„Грегориан“ за първи път в България на 7 февруари.

Предстоящи събития в НДК
(6 – 12 февруари)

7 февруари (вторник)

Германската група „Грегориан“ за първи път ще зарадва родната публика със своя впечатляващ прощален спектакъл The Final Chapter. На 7 февруари от 20 часа в зала 1 на НДК формацията в своя типичен и разпознаваем стил грегорианско песнопение ще представи интерпретациите си на едни от най-известните съвременни поп и рок песни като: I Still Haven’t Found What I’m Looking For (U2) и Hells Bells (AC/DC).

Във вторник (7 февруари) от 19 часа в „Перото“ ще бъде представена книгата на Алексей Иноземцев „Роман с Душой моей нетленной“.

8 февруари (сряда)

На 8 февруари (сряда) от 18 часа в „Перото“ д-р Ружа Маринска от Нов български университет организира вечер, посветена на художника Димитър Добрович.

9 февруари (четвъртък)

Бойка Николас ще представи своята книга „Методът 7“ от 19:00 часа в „Перото“. „Мeтoдът БOП: Благoдаря, Oбичам, Прoщавам“ e краткo, разбираeмo и макcималнo oпрocтeнo практичecкo ръкoвoдcтвo, кoeтo ни учи как да бъдeм щаcтливи в ceдeм кратки cтъпки, как да прeoдoлявамe вътрeшнoтo cи нeдoвoлcтвo и прoблeмитe, как да ce прeпрoграмирамe, да ce cправямe c бoлeзнeнитe cпoмeни и травми, как да ce oбичамe, да разбирамe другитe и да прoщавамe.

10 февруари (петък)

Хендмейд фест за ръчно изработени изделия отново гостува в НДК. Той ще се проведе от 10 до 12 февруари (петък до неделя) от 10:00 до 20:00 часа на етажи 0-2.

12 февруари (неделя)

„Усмихни се“ се играе в неделя от 10:30 и 12:00 часа в зала 4 с представлението на Столичен куклен театър, предназначено за най-малките.

ДНК

7 и 8 февруари (вторник и сряда)

shamebox

премиерни дати: 7 и 8 февруари | 19:30 ч.

идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер
музика: Емилиян Гацов – Елби
консултанти: Нели Митева и Мира Тодорова
фотограф: Боряна Пандова
графичен дизайн на рекламни материали: Георги Флоров

На 7-ми и 8-ми февруари от 19:30 часа в ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова и Вили Прагер – shamebox. С него те затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин, но и гротесково смешен. Колко далеч стига всичко и колко ще издържат артистите на пърформативността на срама?

9 февруари (четвъртък)

„Тотална щета“ се играе на февруари (четвъртък) от 19:30 часа – комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.  Спектакъл от, за и със хора, животни и цветя. Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога – косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена „Тотална щета”.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах