Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Веселин Маринов в зала 1, дервиш в Театър „Азарян“

Събитията в Двореца на културата от 20 до 26 ноември 2017 г.

Спектакълът Neo Dervish ще бъде представен на 26 ноември в столичния Театър „Азарян“, НДК, от 18 ч.  Снимка: Стефан Щерев, 3inSpirit - НДК: Веселин Маринов в зала 1, дервиш в Театър „Азарян“

Спектакълът Neo Dervish ще бъде представен на 26 ноември в столичния Театър „Азарян“, НДК, от 18 ч. Снимка: Стефан Щерев, 3inSpirit

Предстоящи събития в НДК
(20-26 ноември)

20 ноември (понеделник)

Новият брой на „Литературен вестник“, посветен на съвременната украинска литература, ще бъде представен от 19 часа в клуб „Перото“.

21 ноември (вторник)

Орлин Горанов ще посрещне 60-ия си рожден ден с концерт в зала 1 от 20 ч. Певецът тръгва на национално турне с мото „Орлин Горанов на 60 – златните дуети на България”. А в дуетите ще му партнират Кристина Димитрова, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Мариана Попова.

Яница Радева ще представи книгата си „Пътят към Тива“ от 18,30 ч. в клуб „Перото“ .

„Hyster“ – спектакъл на Младен Алексиев, „Тихо пространство“ и Фондация „Сидея“ – влиза в програмата на ДНК, пространството за съвременен танц и пърформанс в НДК. Заглавието на епизодите се решава от алгоритъм в деня на всяко негово представяне пред публика. „Hyster“ е процес, чиято определяща база е зависима от 40 думи и словосъчетания. Този т.нар. „списък на тревогите“ получава своя рейтинг в Google News преди всяко изиграване и по този начин определя последователността на сцените. Поради това е малко вероятно структурата на едно представление напълно да повтори тази на предишното.

22 ноември (сряда)

Комедията „Тотална щета“ е на режисьорката Ани Васева за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя. Участват актьорите Галя Костадинова и Леонид Йовчев. Ще се играе в ДНК от 19,30 ч.

23 ноември (четвъртък)

Веселин Маринов излиза с концерт в зала 1 от 19 ч. Певецът очаква своята публика в два поредни дни – 23 и 24 ноември, за да представи новия си албум „Представи си…“.

Церемония по връчването на наградите за интерактивен маркетинг IAB Mixx Awards са предстои в „Люмиер Лидл“ от 14,30 ч. Отличията са знак за постижение в дигиталния бизнес, приети не само като съществен показател за най-добрите онлайн кампании, а и като състезание за цялата дигитална индустрия.

Уъркшоп с Тражал Харел (Trajal Harrel), САЩ, Белгия – част от мeждународната програма „Мигриращото тяло”, от 18 до 21 ч. в ДНК. С предварително записване на dnk@ndk.bg.

24 ноември (петък)

„Judson church is ringing in Harlem (Made-to-measure)“, САЩ, Белгия – танцов спектакъл на Тражал Харел, един от най-авторитетните и иновативни млади творци на нашето време. Представлението е част от международната програма „Мигриращото тяло“, 19,30 ч. в ДНК.

„Kакво би се случило, ако воуг артистите от Харлем се включат в представленията на постмодернистите от Джъдсън Чърч през 1963?“, пита Тражал Харел в спектакъла „Judson Church is Ringing in Harlem (Made-to-Measure)“. Тази хипотетична ситуация, използвана за вдъхновение и отправна точка в спектакъла, създава екстравагантен сблъсък между минимализма на Джъдсън Чърч и пищността на воугинг културата, който поставя под въпрос разбиранията за раса, класово общество, сексуалност и богатство.

Спектакълът гостува с подкрепа на Фондация „Америка за България“, чрез Програмата за българо-американски обмен в областта на изпълнителските изкуства, администрирана от Фондация „Арт Офис“.

25 ноември (събота)

Д-р Рюдигер Далке пристига в България, за да проведе еднодневен семинар на тема „Болестта като символ – семинар за духовно и физическо здраве“. Събитието е в Театър „Азарян“ от 9 до 16 ч.

26 ноември (неделя)

След големият интерес, който предизвика спектакълът на хореографа и танцьор Зия Азази, Neo Dervish, игран четири пъти в Народния театър, сега представлението ще бъде представено в Tеатър „Азарян“ от 18 ч.

Вижте още: ДЕРВИШ ВЪРТИ СВЕТА В ТЕАТЪР „АЗАРЯН“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах