Нова реклама представя България като „умно място с умни хора” (видео)

Посланието на клипа e, че у нас живеят хора с качества и интернетът ни е високоскоростен

Стопкадър от видеото - Нова реклама представя България като „умно място с умни хора” (видео)

Стопкадър от видеото

Впечатляваща нова реклама представя България като най-добрия избор за инвеститорите. Клипът със слоган „Move to move you” (почти непреводима игра на думи, означаваща приблизително „Премести се, за да се развиваш/да се развълнуваш”) е създаден по поръчка на Българската агенция за инвестиции като част от нова стратегия за позициониране на България като дестинация за бизнес.

Видеото с дължина 98 секунди е на режисьора Мартин Илиев, оператор е Александър Станишев, а музиката – на Калоян Димитров. Автори на кадрите с дрон са на Димитър Караниколов, Владислав Терзийски и Стефан Н. Щерев. Рекламната агенция, продуцирала поръчката, е „Априори“.

Едно от основните послания в клипа е, че България е в Топ 10 в света по скорост на интернет и е на трето място в света по брой IT специалисти. Показани са деца с медали – видимо шампиони от световни първенства по математика. Във видеото се подчертава, че българските заводи за авточасти „помагат на 90% от европейските коли да се движат”. Посланието е „Умно място с умни хора”, като се залага на качеството на човешкия ресурс.

„Тук все повече неща се движат напред… докато не спрат. Само за момент“, казва дикторът и следват кадри от красивите кътчета из България.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Изтъква се 14-вековното културно наследство на България и третото ѝ място по културни забележителности в Европа.

Най-новата реклама на България е част от голям проект, който трябва да промени маркетинговата стратегия на страната. Финансиран е със средства от Европейската програма за иновации и конкурентноспособност.

INVEST BULGARIA | Move to be moved from Alexander Stanishev on Vimeo.

МОЦАРТ – РЕКВИЕМ

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3