Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новият сезон на „Троновете“ с прожекция пред избрана публика

Снимки от галапремиерата на сериала в Ню Йорк

Феновете на сериала отново засипаха писателя Джордж Р. Р. Мартин с ругатни, но не и актьорите - Гуендолин Кристи му прати въздушна целувка на прожекцията в Ню Йорк. Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Новият сезон на „Троновете“ с прожекция пред избрана публика

Феновете на сериала отново засипаха писателя Джордж Р. Р. Мартин с ругатни, но не и актьорите - Гуендолин Кристи му прати въздушна целувка на прожекцията в Ню Йорк. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десет дни остават до световната премиера на „Игра на тронове“, но някои късметлии го гледаха на 3 април, на специална прожекция в „Рейдио Сити Мюзик Хол“, Ню Йорк. Мнозина от първите зрители бяха звездите на сериала, които се разходиха по червения килим – включително и мнозина от онези, чиито персонажи бяха обезглавени, намушкани от глиган, паднали в жертва на Белите бродници, станали на пепел в септата на Белор, убити с арбалет в тоалетната, удушени със златна огърлица или заклани на собствената си сватба.

Вижте още: АНКЕТА: КОЙ ЩЕ СЕДНЕ НА ЖЕЛЕЗНИЯ ТРОН?

Почти всички основни актьори от предстоящия осми сезон присъстваха, заедно с шоурънърите Дейвид Бениоф и Дан Уайс, както и писателя Джордж Р. Р. Мартин. Всички участници получаваха цялата любов на света, с изключение на Мартин, по адрес на когото в интернет се изсипа поредната лавина от ругатни и бе призован да се прибира вкъщи, за да довършва шестата книга от поредицата „Песен за огън и лед“.

Емилия Кларк (Денерис Таргариен). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Питър Диклидж (Тирион Ланистър) със съпругата си Ерика Шмид. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гуендолин Кристи (Бриен Тартска). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чарлс Данс (Тивин Ланистър). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джак Глийсън (Джофри Баратеон). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Айзък Хампстед Райт (Бран Старк). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Веднага бе отбелязана липсата на Лина Хийди (Церсей Ланистър). Обяснение за това актрисата даде часове преди събитието в Инстаграм, където подкрепи колегите си и се извини, че не може да пътува до Ню Йорк поради болест. Предвид аплодисментите на зрителите около червения килим, любимци очевидно са Старките, отбелязва сайтът „The Wrap“.

Николай Костер-Валдау (Джайм Ланистър). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джонатан Прайс (Върховният врабец). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Крисчън Найрн (Ходор). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мейси Уилямс и Софи Търнър влязоха в ролите си на Аря и Санса Старк, за да предупредят присъстващите, че снимането е строго забранено, припомняйки полу-заплашително какво се случи в сериала с последния човек, който реши да ги изиграе (почивай в мир, Кутре!, ако си мъртъв…). На изтичане на информация явно се гледа много сериозно, тъй като дори на публиката на галапремиерата не е било съобщено заглавието на първия епизод.

Мейси Уилямс (Аря) и Софи Търнър (Санса). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кит Харингтън (Джон Сняг) и Роуз Лесли (Игрит). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кит Харингтън, който пристигна заедно със съпругата си Роуз Лесли, трябваше да си тръгне по-рано от събитието, за да пресече улицата и да заснеме скечовете си за комедийното предаване „Saturday Night Live“ преди да поеме ролята на водещ в събота. Анонс за първия скеч е вече наличен в интернет.

В подготовка за голямата премиера, НВО постави гигантски Железен трон пред „Рокфелер център“:

Снимка: HBO

Премиерата на „Игра на тронове“ у нас е на 15 април.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg