Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Основно стари сериали в новата програма на БНТ

Два руски, два канадски и един американски сериал ще запълват програмата на обществената телевизия

Сергей Безруков като Борис Годунов в едноименния руски сериал - Основно стари сериали в новата програма на БНТ

Сергей Безруков като Борис Годунов в едноименния руски сериал

Многозначително БНТ постави като фокус на селекцията си от високорейтингови сериали вече излъчван, но много типичен руски сериал за израстването на дребен гангстер до депутат. „Бригада”, заснет между 1998 и 2001 г., веднъж вече е излъчван по националната ни телевизия през 2005 г., но сега влиза в поредицата късни сериали от понеделник до петък от 22 ч.

„Бригада” е една от най-известните по света руски тв продукции. С цената си от 200 хил. щатски долара на епизод, това е и най-скъпата телевизионна поредица за Русия. Възходът на Александър Белов (в ролята Сергей Безруков) е типична картина на събитията в постсъветските времена през 90-те години.

Още един руски сериал ще ангажира вниманието на българските зрители на обществената телевизия – „Годунов” е мащабна суперпродукция, заснета през 2018 и 2019 г. по романа на Константин Бадигин „Корабокрушение на остров Надежда” (1978). В Русия отзивите за „Годунов” са разнопосочни. Военният историк Клим Жуков критикува създателите му за недостоверност, неудачен подбор на актьори, анахронизми, неточни костюми. В същото време публицистите с патриотичен уклон възхваляват продукцията заради  мащабното налагане на идеята за Велика Русия.

„Годунов“ ще върви от 30 ноември до 22 декември.

Съвременната политика и разузнаване са в основата на сюжета на „Дълбоката държава”, вече излъчван по „Фокс“ у нас. Шпионският трилър с Марк Стронг („Шерлок Холмс”, „Мрежа от лъжи”) в главната роля е напрегната история за тайните на разузнаването, пуснало пипала по целия свят. БНТ ще ни го предложи от 9 до 20 октомври в слота на късните сериали.

От 21 октомври 2020 до 3 ноември 2020 в същия часови пояс зрителите ще гледат само година след първото му излъчване в БНТ повторение на „Геният: Пикасо“, където в ролята на гениалния художник се превъплъщава Антонио Бандерас.

От 4 до 11 ноември ще бъде показан пети сезон на суперпродукцията „Викингите”.

„Когато сърцето зове“ на „Холмарк“ ще ангажира зрителите в следобедните часове от 8 октомври до 22 декември. 54-те епизода на мелодрамата разказват за живота на млада учителка, която отива да работи в дълбоката канадска провинция през 1910 г., като напуска висшето общество и потъва в проблемите на малкото работническо градче.

Детските сериали са предвидени в часовия пояс от 14,50 ч. от понеделник до четвъртък и до края на годината са програмирани основно сериали с животинска тематика. Вече се излъчва „Влакът на динозаврите“, който ще продължи до средата на януари 2021. Веднага след него ще се излъчват австралийските развлекателно-образователни документални поредици „72-те най-сладки животни“ и „Най-добрата работа за кучета“. В блока от детски сериали ще видим епизоди от поредицата на БНТ „Очи в очи с животните“, която години наред е една от най-популярните образователни програми на телевизията.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg