Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Освободиха зам.-кмета по културата Тодор Чобанов

Доц. д-р Тодор Чобанов. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Освободиха зам.-кмета по културата Тодор Чобанов

Доц. д-р Тодор Чобанов. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Зам.-кметът по култура, образование и спорт на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов е освободен от длъжност със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, съобщиха от кметството. Причини не се съобщават.

До назначаването на нов зам.-кмет управлението на направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ временно ще бъде изпълнявано от зам.-кмета по социални дейности г-жа Албена Атанасова, посочват от общината.

Доц. д-р Тодор Чобанов (43) е завършил „Археология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. В първото правителство на ГЕРБ е зам.-министър на културата. Преди това е работил като началник на инспектората за културно наследство към Националния център за музеи, галерии и изобразително изкуство към Министерството на културата, експерт, като член на Постоянната междуведомствена работна група към Върховната касационна прокуратура и като външен експерт към Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания в Столичен общински съвет. От 2012 г. до днес е зам.-кмет по „Култура, образование, спорт и туризъм“ в Столична община.

Автор е на книгите „Наследството на Сасанидска Персия у българите на Долния Дунав“, „Свещените дворци на българските канове“, „Изследвания върху културата на старите българи“, „България и Византия – титани на кръста“, както и на над 30 изследвания в областта на археологията, културния туризъм и опазването на културното наследство.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg