Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Откриха „Старбъкс“ на площад „Славейков“

Площадът избран, защото там кафенетата са били социално средище още от ХІХ век

Момент от откриването на новото кафене на „Старбъкс“ в центъра на София. - Откриха „Старбъкс“ на площад „Славейков“

Момент от откриването на новото кафене на „Старбъкс“ в центъра на София.

Ново софийско кафене, 15-то от веригата „Старбъкс“ в България, бе открито на знаково място в центъра на София – на ъгъла на улиците „Граф Игнатиев“ и „Георги С. Раковски“. Обектът е решен в оранжево, а не в традиционния за бранда зелен цвят. „Старбъкс“ на площад „Славейков“ ще бъде отворен за посетители всеки ден от 7,30 до 21,30 часа.

Интериорният дизайн е разработен ексклузивно за локацията с акцент върху градската култура и традициите. Новият „Старбъкс“ е създаден с отношение към съвременния градски човек и забързаното ежедневие. Площад „Славейков“ е от безспорните символи на София. Място с дух и история, любимо за срещи на всеки от жителите и гостите на града, в центъра на което още от ХІХ в. винаги е присъствало кафенето като социално средище. Това е причината новият „Старбъкс“ да е изграден с особено внимание и като интериор, и като обслужване. Всички гости на „Старбъкс Славейков“ може да се насладят както на емблематичните напитки на веригата, приготвени с кафе 100% арабика, така и на иновативните ѝ сезонни предложения.

„Щастлив съм, че с обекта на площад „Славейков“ разширяваме присъствието на „Старбъкс“ в страната. Така още повече наши почитатели ще имат възможност да се насладят на ароматните кафе напитки, както и на уникалното Старбъкс изживяване. Този обект се открива след двегодишна пауза заради пандемията и е особено важен за нас. Четиринадесетгодишният ни опит на българския пазар ни научи да бъдем новатори, да се развиваме динамично и да отговаряме на изискванията на нашите клиенти. Затова вярваме, че ще предоставим уникално преживяване на жителите и гостите на София“, заяви Иван Георгиев – регионален оперативен директор на „Старбъкс“ за Румъния и България.

Певицата Поли Генова присъства на откриването.

На откриването на новото кафене първите сто посетители получиха подарък – специални чаши за многократна употреба, с което компанията отбеляза своя ангажимент към опазване на околната среда.

През следващия месец предстои откриване и на още един „Старбъкс“ в Гранд Мол – Варна, като продължават преговорите за разширяване на веригата и на още локации. Вече се извърши и реновиране на всички обекти на компанията в България.

Американската верига за кафе Starbucks® стартира през 1971 г. в Сиатъл, САЩ, с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България първото заведение „Старбъкс“ отвори през 2008 г. на ул. „Гурко“ 62. Днес обектите вече са петнайсет – девет в София, два в Бургас, два във Варна и два в Пловдив.

Кафенето са намира на ъгъла на улиците „Граф Игнатиев“ и „Георги С. Раковски“.

Поли Генова даде автографи на фенове върху една от специалните чаши на „Старбъкс“.


Платена публикация

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg