POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Панаирът на книгата – от НДК в „Интер Експо Център“

Най-голямото книжно събитие в София: със сходен мащаб, но в едно пространство

„Интер експо център“ се намира на бул. „Цариградско шосе“. Снимка: ИЕЦ - Панаирът на книгата – от НДК в „Интер Експо Център“

„Интер експо център“ се намира на бул. „Цариградско шосе“. Снимка: ИЕЦ

Коледният панаир на книгата тази година няма да бъде на добре познатата си локация – по етажите на Националния дворец на културата. Гостите на събитието от 12 до 17 декември ще трябва да пътуват до малко по-далеч – „Интер Експо Център“ на бул. „Цариградско шосе“. Решението за преместването е взето на заседание на Управителния съвет на организаторите от Асоциация „Българска книга“ в понеделник, потвърдиха оттам пред „Площад Славейков“.

Изложбените площи, които ще използва Панаирът при новия си домакин, са съизмерими по мащаби с тези на последното издание в Двореца на културата, уточниха от АБК. Разлика ще има в това, че този път щандовете на различните издатели ще бъдат на една кота, в едно общо пространство, а не по различни етажи.

Решението за преместването е свързано с предложени нови условия от страна на мениджмънта на НДК (преди дни от Двореца заявиха намерение за повишаването на наемите за Панаира). За момента в АБК не е обсъждан вариантът изложбеният център да се превърне в постоянна дестинация за Панаира на книгата.

„Интер Експо Център“ се намира на „Цариградско шосе“ и до него се стига най-лесно с метро – станцията носи името на самия Център.

Както е известно обаче, в момента тече усилен ремонт на НДК, който трябва да приключи преди 1 януари – оттогава сградата ще е основен домакин на събитията от Българското председателство на Съвета на ЕС. То ще продължи до края на първата половина от 2018-а, т.е. със сигурност ще съвпада по време и с Пролетния панаир, който традиционно се провежда в дните около 24 май.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg