Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Писанчев и Стоянович искат ЕГН-та на журналисти за изложба

Страхуват се да не се промъкне крадец между тях

Министърът на културата Петър Стоянович (на снимката) показва антики, спасени от незаконен трафик. - Писанчев и Стоянович искат ЕГН-та на журналисти за изложба

Министърът на културата Петър Стоянович (на снимката) показва антики, спасени от незаконен трафик.

Министърът на културата д-р Петър Стоянович и шефът на ДАНС Владимир Писанчев показват утре пред журналисти културни ценности от национално и световно значение. Артефактите са спасени при съвместна операция на българските тайни служби и звеното за борба с трафика на културни ценности към корпуса на карабинерите на Италия и предадени на държавата.

Сред тях са хирургически инструменти, над 3600 монети, бронзови фигури с човешки и животински изображения, пръстени с геми, фибули с различна декорация, апликации с човешки и животински изображения, керамични и бронзови лампи с релефни сцени.

Артефактите ще бъдат представени в галерия „Средец” при изключителни мерки за сигурност, за да не се промъкне крадец между журналистите. За да бъде допуснат до арт салона, всеки от тях предварително трябваше да попълни формуляр с ЕГН-то си и с номера на личната си карта.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg