VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пловдив – Европейска столица на културата с 500-метрова маса на Главната

Пловдив ще празнува титлата с почерпка на Стъргалото. Снимка: Димитър Капов   - Пловдив – Европейска столица на културата с 500-метрова маса на Главната

Пловдив ще празнува титлата с почерпка на Стъргалото. Снимка: Димитър Капов

500-метрова трапеза ще нареди Община Пловдив на Главната улица в събота, за да празнуват победата на града в състезанието за Европейска столица на културата 2019, съобщава в. „Марица“.

В момента Министерството на културата се тресе от скандала около избора на Пловдив. Началникът на отдел „Международна дейност“ Деяна Данаилова, провела всички етапи около конкурса за Европейска столица на културата, се оказа майка на човек от екипа на града-победител – Мила Станилова от кръга „Едно“. Днес Министерството на културата ще обяви позицията си по случая, междувременно ще сезира Европейската комисия за конфликта на интереси на държавната служителка.

Пловдив ще празнува победата си въпреки изхода от скандала. Европейската столица на културата кани гражданите си на всенародна веселба, ядене и пиене по обяд точно в 12 ч. Два часа преди това ще има музика и танци на площад „Стефан Стамболов“. На откритата сцена ще се качат артисти от Държавната опера и от Ансамбъл „Тракия“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС