Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Последният летен ден в Борисовата градина (снимки)

Следващият път, когато на тази поляна ще има толкова живот и усмивки, вероятно някои ще правят снежни човеци. Снимки: Емил Георгиев - Последният летен ден в Борисовата градина (снимки)

Следващият път, когато на тази поляна ще има толкова живот и усмивки, вероятно някои ще правят снежни човеци. Снимки: Емил Георгиев

Млади, стари, много деца и кучета изпълниха Борисовата градина в последния топъл слънчев ден за сезона, според синоптичните прогнози. Някои се разхождаха, други четяха, трети тренираха ходене по въже, жонглиране, носене на пръчка и каране на кънки, четвърти просто си стояха и се наслаждаваха на слънцето, пети сладко подремваха върху мекото злато на шумата, а шести търчаха като отвързани – защото стопаните им ги бяха отвързали.

Следващият път, когато на тази поляна ще има толкова живот и усмивки, вероятно някои ще правят снежни човеци, други ще се замерят със снежни топки, а трети ще се въргалят в снега като отвързани.

Днес обаче – 22 октомври – в парка беше лято, а едно дърво ми припомни за двата вълшебни концерта на Валери Гергиев с Мариинския оркестър.

Несравнимо е, когато изпиташ какво е да си част от всемирната хармония на един топъл есенен ден и не можеш да кажеш нищо повече от това да въздъхнеш щастлив колко може да е хубав животът.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС