POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Поведението на Божидар Димитров без подкрепа от Министерството на културата

През септември ще се проведе конкурсът за директорския пост в Националния исторически музей

„Айде, опитвам се, ваш’та мама соросоидска, да ви хвана логиката как ще доведе до унищожение на паметници“, реагира Божидар Димитров на въпрос на „Дневник“. Снимка: Емил Георгиев - Поведението на Божидар Димитров без подкрепа от Министерството на културата

„Айде, опитвам се, ваш’та мама соросоидска, да ви хвана логиката как ще доведе до унищожение на паметници“, реагира Божидар Димитров на въпрос на „Дневник“. Снимка: Емил Георгиев

Министерството на културата не застава зад „подобно поведение“ на Божидар Димитров, гласи позиция на държавното ведомство, изпратена до „Площад Славейков“ във връзка с негови изказвания.

След обидите и хулите по адрес на журналистката от „Дневник“ Ана Благова („Ваш’та мама соросоидска), както и квалификациите по адрес на автора на „Площад Славейков“ Манол Глишев и професора по културология Ивайло Дичев („полуграмотни същества“), потърсихме реакцията на министъра на културата Боил Банов. От пресцентъра на министерството ни отговориха следното:

„Във връзка с изказванията на директора на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров, който в разговор с репортер от „Дневник“ отправя обидни и уронващи престижа на институцията квалификации към журналисти, Министерството на културата заявява, че не застава зад подобно поведение от страна на представители от системата“.

За директорския пост в Националния исторически музей бе обявен конкурс в началото на годината и все още не е насрочено събеседване с кандидатите. Божидар Димитров е един от двамата претенденти. Очаква се финалният етап да бъде през септември.

„Със Заповед на министъра на културата през месец февруари 2017 г. бе обявен конкурс за длъжността „Директор“ на Националния исторически музей (НИМ) – пишат от Министерството на културата. – В периода от 22.02 до 22.03 тази година всички желаещи можеха да подават документи за участие в конкурса. Съгласно разгледаните документи до конкурса за директор на НИМ са допуснати двама кандидати. Данните са публикувани на интернет страницата на Министерството на културата и кандидатите са уведомени по съответния ред. Към момента e в процес на сформиране комисия за провеждане на конкурса. Очаква се той да се проведе през месец септември.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg