Преслава и Канна Рачева в едно изречение?!?

Канна Рачева по време на пряко включване по Би Ти Ви от протестите, при което в ефира се чу реплика „...ще си го измисля“ - част от разговор с редактора. Очевидно Рачева има предвид формата, а не съдържанието. Снимка: Стопкадър - Преслава и Канна Рачева в едно изречение?!?

Канна Рачева по време на пряко включване по Би Ти Ви от протестите, при което в ефира се чу реплика „...ще си го измисля“ - част от разговор с редактора. Очевидно Рачева има предвид формата, а не съдържанието. Снимка: Стопкадър

Чудите се къде е пресечната точка между чалгата и журналистиката? Много ясно – чалгата е корективът. Преслава, която има песен „Лъжа е“, най-сетне хвана една лъжа. Озовала се пред телевизора по време на новините, певицата успя да засече „чутовен гаф“ – разобличи дългогодишната професионална журналистка Канна Рачева.

„Свобода на словото или лъжите?“, възмути се с клипче в Инстаграм попфолк изпълнителката. Може би току-що за пръв път е попаднала на слово. Защото с лъжите е наясно отдавна – бизнесът с чалга не е най-честната игра на света, а и фейк физиономията си е почти фейк нюз.

Певицата излезе с тежък довод: „Ай стига, бе“ – кулминация на инстаграмското клипче. Имаме усещане за дежа вю – тази реплика бе въведена като „аргументация“ от Вежди Рашидов, който каза: „Ай стига с тая свобода на словото“.  Толкова навътре в темата, възприела подходящата лексика и поведение, Преслава е напълно готова за председател на Комисията по медии (но не и на културата) в следващото Народното събрание, ако проявим небрежност в избора си.

В новините, дори в такива бурни времена, понякога става дума и за чалгата – помните, попфолк труженици излязоха да протестират защо са затворени дискотеките. И ако Преслава беше сред тях на площада, може би щеше да попадне в едно изречение с Канна Рачева, която ги отразява за Би Ти Ви. Във всеки друг случай няма как да стане. Дори не можем да си го измислим.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3