Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Путин се намеси и в руското „Лека нощ, деца”

Предаването прибави нов герой по заръка на президента

Путин държи да има влияние и върху детската аудитория. - Путин се намеси и в руското „Лека нощ, деца”

Путин държи да има влияние и върху детската аудитория.

Създателите на руското „Лека нощ, деца” послушаха президента Путин и избраха тигър за най-новото попълнение сред героите, които приспиват хлапетата в Русия.

Александър Митрошенков – продуцентът на предаването, сподели, че другите кандидати за нов персонаж, който ще отбележи 50-та годишнина на шоуто, са били вълк, жираф, маймунка и кон, но Владимир Владимирович предложил честта да се падне на амурския тигър.

Героят, чийто прототип живее в Сибир, се казва Мур и ще стане обитател на същата вълшебна гора, както прасенцето, кучето, заека и останалите кукли от „Лека нощ, деца“. Само че тигърът няма да има плюшена одежда, а ще бъде компютърно генерирана анимация. Неговата основна задача ще е да привлича вниманието върху проблемите на околната среда и да лети из космоса. Такъв е маршрутът на Мур поне за първата година.

Путин предлага неслучайно сибирския тигър за нов герой в детското предаване. Президентът на Русия е известен с образа си на мачо природолюбител, закрилник на животните и голям почитател на екзотичните хищници. Често е свързван с образа на амурския тигър. През май политикът пусна два тигъра в пустошта на далечния руски изток и влезе в клетката на снежен леопард преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи. Путин е и основател на фондация, която се грижи за опазването на сибирските тигри и леопардите.

Преди да бъде обявен новият герой в детското предаване, руски и украински интернет потребители се пошегуваха, че ще се казва Ватенка – отправка към пренебрежителното име на руските ултрапатриоти. Популярният поет и политически сатирик Дмитри Биков предсказа, че персонажът ще бъде или тигър, или таралеж, който ще „бъде символ на отбранителната позиция” на руското правителство спрямо западните санкции.

След като тигърът Мур беше представен като част от „Лека нощ, деца”, което върви в телевизионния ефир от 1964 година, руски потребители на Туитър забелязаха, че името му е същото като акронима на Московското управление за разследвания. „Това не е просто тигърът Мур, а тигърът от МУР. Той ще въдворява ред”, гласи популярна шега в сайта за микроблогинг.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС