Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Русия официално блокира „Медиапул“ и „24 часа“

Общо 81 европейски медии вече няма да бъдат четени в Руската федерация

Ведомството на Сергей Лавров въведе мярката като ответна реакция на забранените от ЕС руски медии. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Русия официално блокира „Медиапул“ и „24 часа“

Ведомството на Сергей Лавров въведе мярката като ответна реакция на забранените от ЕС руски медии. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две български медии са блокирани на територията на Русия според списъка на руското Външно министерство, става ясно от публикация в сайта му. Това са „Медиапул“ и „24 часа“.

Общо 81 европейски медии са вече забранени в Русия в отговор на ограничителната мярка, приета от ЕС на 17 май, за руските медии РИА „Новости“, „Известия“ и „Росийская газета“.

Европейските медии, които вече няма да бъдат четени в Русия, са от всички държави на ЕС, с изключение на Хърватия и Люксембург. Сред тях са немските „Ди Цайт“ и „Шпигел“, четири гръцки медии, включително компанията ЕРТ, испанските „Ел Мундо“ и „Ел Паис“, цялата италианска медиакомпания „РАИ“, общоевропейската медия „Политико“ и още много други.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС