VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Шон Конъри – любимият Бонд на зрителите

В класацията на списание „Радио Таймс“ негови подгласници са Тимъти Далтън и Пиърс Броснан

Шон Конъри като Джеймс Бонд в „Доктор Но“ (1962) - Шон Конъри – любимият Бонд на зрителите

Шон Конъри като Джеймс Бонд в „Доктор Но“ (1962)

Шон Конъри е избран за любимия Бонд на зрителите, след допитване до читателите на списание „Радио Таймс“. Той излезе фаворит на публиката сред всички актьори, въплъщавали агент 007 на големия екран.

Конъри повежда убедително още в първия етап на гласуването. Финалните резултати след всички кръгове са следните – Конъри печели 44% от гласовете, а негови подгласници са Тимъти Далтън и Пиърс Броснан съответно с 32% и 23%.

На последните места се нареждат Роджър Мур, Даниъл Крейг и Джордж Лейзънби. Вероятно феновете разпознават тъкмо Конъри като „оригиналния“ Бонд –  той е първият актьор, който влиза в ролята в „Доктор Но“ през 1962 г.

Иън Флеминг, на чиито книги се базира франчайзът, първоначално предпочитал Кари Грант за ролята, но променя мнението си за Конъри, след като актьорът печели любовта на критиката и публиката. Обаянието му му печели участие в още шест филма за тайния британски агент.

Крейг, който в момента играе Бонд, е актьорът, който най-дълго време вдъхва живот на персонажа – 14 години (тук трябва да се отчетат и дългите години пауза между всичките пет филма с негово участие). „Смъртта може да почака“, 25-и филм от поредицата, предстои да излезе на 11 ноември 2020 г., след дълго отлагане на премиерата му заради коронавирусната пандемия. Под въпрос е дали датата ще бъде спазена, предвид че много големи кина по света продължават да стоят затворени, публиката все още се страхува да влезе в салоните, а все повече студиа избират стрийминг или DVD дебют пред премиера на големия екран.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg