Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Свалиха „Котките“ от номинациите за „Оскар“

Провалът не е само естетически, но и финансов – филмът на Том Хупър е на загуба от прожекциите в цял свят

Бюджетът на музикалния филм е над 95 млн. долара, а за 2 седмици, откакто филмът е на екран, са събрани само 15 млн. долара от прожекциите в цял свят. - Свалиха „Котките“ от номинациите за „Оскар“

Бюджетът на музикалния филм е над 95 млн. долара, а за 2 седмици, откакто филмът е на екран, са събрани само 15 млн. долара от прожекциите в цял свят.

Компанията, продуцирала мащабната киноверсия на мюзикъла „Котките“ – „Юнивърсъл пикчърс“ – свали филма от списъка с предложения за награди. Само преди ден в листа с предложения бяха отбелязани 7 филма – „Ние“ на режисьора Джордан Пийл, „1917“ на Сам Мендес, „Queen & Slim“ на Мелина Мацукас, анимациите „Как да си дресираш дракон 3“, „Сами вкъщи 2“ и „Загубеният Йети“. Седмият филм сред предложенията беше „Котките“.

Веднага след коледния ден музикалната комедийна драма на Том Хупър изчезна от сайта на „Юнивърсъл пикчърс“ без обяснения. След многобройните промени в последния момент преди премиерата и яростната отрицателна реакция на критиците, филмът няма да бъде селектиран за нито една филмова награда, включително и за „Оскар“.

Вижте още: КРИТИКАТА ЗА „КОТКИТЕ“: КОТКАСТРОФА!

Освен това се оказа, че провалът му е не само естетически, но и финансов. Бюджетът на мюзикъла е над 95 млн. долара, а за 2 седмици, откакто филмът е на екран, са събрани само 15 млн. долара от прожекциите в цял свят. При това в най-силното време – около празниците. Продуцентите вече са почти убедени, че няма да могат да си върнат похарчените за „Котките“ пари.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg