POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Светлинно зрелище върху фасадата на Квадрат 500 тръгна без анонс (видео)

Прожекциите са всяка вечер от понеделник до 21 декември

7-минутно светлинно шоу ще бъде прожектирано всяка вечер до 21 декември върху фасадата на Квадрат 500. Снимка: Стопкадър от видеото - Светлинно зрелище върху фасадата на Квадрат 500 тръгна без анонс (видео)

7-минутно светлинно шоу ще бъде прожектирано всяка вечер до 21 декември върху фасадата на Квадрат 500. Снимка: Стопкадър от видеото

Светлинно шоу, посветено на грижата за чистотата на водите и опазване на биоразнообразието, привлече вниманието на софиянци в понеделник вечерта – без предварително да бъде анонсирано и разгласено, за да бъде гледано от по-широка публика. 3D мапингът бе върху фасадата на Националната галерия Квадрат 500 и ще има прожекции всяка вечер в работните дни до 21 декември от 18,30 до 19,30 ч., съобщиха от галерията.

Шоуто е инициатива на Министерството на околната среда и водите и е финансирано по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Кампанията има за цел да представи значимостта от мерките, изпълнявани по програмата. Затова е необичайна стратегията втори дeн след началото на шоуто от Министерството все още да не могат да съобщят детайли около своето начинание, както и кой е авторът на 3D мапинга. След известно издирване сред някои от популярните изпълнители на подобни зрелища, авторите се оказаха Elektrick.me.

Екипът на „Площад Славейков“ също не бе известен за събитието и разполага с видео от първата вечер по случайност.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90