Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Теодор Ушев, Владимир Карамазов, Зуека в благотворителна акция за Украйна

Цялата сума от продадените им творби ще бъде дарена на Украинския Червен кръст

Деца, намерили подслон в киевското метро, играят на карти. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Теодор Ушев, Владимир Карамазов, Зуека в благотворителна акция за Украйна

Деца, намерили подслон в киевското метро, играят на карти. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Инициатива, наречена „Дари или купи изкуство за Украйна“, стартира на 10 март и ще продължи до 12 март, съобщиха организаторите от The Smarts Group. В залата за събития BLVD 138 на бул. „Васил Левски“ № 138 в София ще бъдат изложени картини, фотографии, колажи и други произведения на изкуството, които са дарени безвъзмездно от авторите си. Сумата, събрана от продадените творби, е предназначена за пострадалите от войната в Украйна.

„В отговор на войната и неоправданата агресия е лесно да се чувстваме безсилни. Нека отговорим със силата, която имаме“, се казва в съобщението за благотворителната проява.

Артистите, заявили участие досега, са Васил Василев – Зуека, Владимир Карамазов, Владимир Михайлов и група REWIND, Георги Касабов – Ndoe, Гергана Джевелиева, Диляна Флорентин, Елисавета Вълчева, Зоран Мишев, Ивана Стоичкова, Надежда Георгиева, Недялко Иванов – Нечо, Нора Ампова, Олга Стойчева, Радина Ганчева, Севда Семер, Теодор Ушев, Теодор Генов.

Организаторите събират още творби от други визуални артисти, които са готови да дарят безвъзмездно свои произведения в помощ на Украинския Червен кръст за подпомагане на пострадалите от войната. Цялата сума ще бъде дарена, а по-късно организаторите от The Smarts ще споделят какво е получено и как са изразходвани дарените средства.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах