Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Тръгва Коледен фестивал онлайн по вкуса на Найден Тодоров

Празнична селекция с топ концерти на Берлинската, Виенската, Нюйоркската, Софийската филхармония

Диригентът Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония. Снимка: Руди Бежев - Тръгва Коледен фестивал онлайн по вкуса на Найден Тодоров

Диригентът Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония. Снимка: Руди Бежев

Първият по рода си у нас онлайн фестивал, посветен на класическата музика, ще започне на 11 декември в платформата на „Нетера.тв +“. Достъпни за гледане и слушане ще бъдат 12 концерта, специално подбрани от диригента Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония. Записите ще останат онлайн до 10 януари 2022 г.

Подбраните записи са направени от концерти на Берлинската, Виенската и Нюйоркската филхармония, Лондонския симфоничен оркестър, има и два концерта на Софийската филхармония – Осма симфония „Из новия свят“ на Дворжак и гастрола на Марта Аргерич, Евгений Божанов и Акане Сакаи, който се проведе през март в пандемични условия и без публика. В селектираните концерти участват диригентите Херберт фон Караян, Даниел Баренбойм, Валерий Гергиев, Густаво Дудамел, на именитите солисти Джошуа Бел, Евгений Кисин, Марта Аргерич, Даниил Трифонов, Хърби Хенкок, както и на оперните звезди Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Томас Хемпсън и Аида Гарифулина.

Концертните записи може да се гледат у нас и в чужбина, за гледането им се изисква абонамент към видеоплатформата „Нетера.тв +“ или покупката на билет за еднократно гледане.

„Убеден съм, че концертите, които сме избрали, ще допринесат за една по-бляскава празнична атмосфера – споделя маестро Тодоров. –  Желаем ви весели празници и прекрасни емоции с класическата музика и близките хора!“

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах