Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Трябваше да ударим Лондон с ядрена бомба на погребението на кралицата”

Тв водеща от канала „Русия 1” призова в ефир за използване на ядрено оръжие срещу Запада

Олга Скабеева, водеща на предаването „60 минути”. Снимка: Стопкадър - „Трябваше да ударим Лондон с ядрена бомба на погребението на кралицата”

Олга Скабеева, водеща на предаването „60 минути”. Снимка: Стопкадър

Телевизионната водеща от канала „Русия 1” Олга Скабеева заяви в ефир, че Русия е трябвало да удари с ядрена бомба по Лондон на 19 септември, деня на погребението на кралица Елизабет. Във видео от предаването „60 минути”, на което Скабеева е водеща, гостите ѝ разсъждават по темата дали Русия трябва да употреби ядрено оръжие в тази война. След като обясняват, че няма никакъв смисъл да се обстрелва с ядрена бомба Украйна, „защото там смятаме да живеем после”, нито Германия, която е твърде близо, стигат до извода, че най-добрата цел е Лондон и Великобритания като цяло, защото „там е злото”. Тогава Скабеева се включва:

„Трябваше да е днес тогава. Там днес са всички „най-добри” хора на погребението, прости, Господи.”

Скабеева, наричана Желязната кукла на телевизия Путин” заради критиките си към руската опозиция, е известна с острите си изказвания и крайната си позиция по отношение на войната. От 24 февруари насам тя нееднократно е призовавала за по-крайни мерки при руското настъпление, включително и за по-остро отношение на Русия към Запада, включително и с начало на Трета световна война.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg