POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Убиецът на лъва в Зимбабве с унищожена репутация и практика

Защитници на животните от цял свят на лов за зъболекаря Уолтър Палмър

С убийството на лъва Сесил д-р Палмър уби и 24-мата му потомци. Защото Сесил бе водач на стадото, а следващият мъжкар в йерархията ще убие наследниците му. - Убиецът на лъва в Зимбабве с унищожена репутация и практика

С убийството на лъва Сесил д-р Палмър уби и 24-мата му потомци. Защото Сесил бе водач на стадото, а следващият мъжкар в йерархията ще убие наследниците му.

Американският зъболекар Уолтър Палмър е подложен на безпрецедентно преследване заради убийството на прочутия лъв Сесил от националния парк Hwange в Зимбабве. Палмър е с унищожена репутация, а вероятно и практика, след като защитници на животните поискаха да затвори зъболекарската си клиника в Минесота заради страстта си към лова на едър дивеч.

Сесил намери смъртта си от негова стрела – хобито на доктора било да стреля по диви животни с лък и стрели. Палмър е прострелял лъва, след като го е примамил със стръв да напусне пределите на резервата. 40 часа по-късно го е открил жив и го е довършил с пистолет. За това „удоволствие“ е платил $50 хил. (£ 32,000) лов.

Според властите в Зимбабве ловът е бил незаконен, защото професионалният ловец Тео Бронкхорст и местният земевладелец Honest Ndlovu, които са били водачи на американеца – са извели лъва извън националния парк. Затова двамата в сряда бяха призовани в съда.

В изявление пред „Гардиън“ Палмър потвърди, че е бил в Зимбабве в началото на юли за лов с лък. Пред медията зъболекарят заяви, че доколкото му е известно всичко около това пътуване е било законно.

Стореното от него предизвика гневни изказвания в САЩ и искания да бъде изправен пред закона. Бившият говорител на американската Камара на представителите Нют Грангрич написа в Туитър, че Палмър трябва да бъде прибран в затвора.

Бети MакКолъм, представител в Конгреса на демократите от Минесота, призова да бъде проучено дали убийството на лъва е било в нарушение на законите за застрашени видове.

Междувременно протестиращите срещу убийството на Сесил започнаха да поставят плюшени играчки на животни пред вратата на денталната клиника на Палмър в Блумингтън, предградие на Минеаполис. Клиниката е била принудена да затвори за клиенти, след като протестиращи организираха стрелба с водни пистолети и играчки пред входа.

Протестиращи започнаха да трупат плюшени играчки на животни пред входа на денталната клиника на д-р Палмър.

Протестиращи започнаха да трупат плюшени играчки на животни пред входа на денталната клиника на д-р Палмър.

Палмър бе принуден да затвори не само клиниката си, а и страниците й в Туитър и Фейсбук, тъй като бяха залети от критични коментари.

Ето някои от животните, които докторът е убивал през годините:

Дим американски бигхорн

Див американски бигхорн

Носорог

Носорог

Walter Palmer-leo

Леопард

Walter palmer-gepard-a

Леопард

Бивол

Бивол

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС