Ваканция с книга 2020: наградените снимки

10 участници ще бъдат отличени във фотоконкурса на „Площад Славейков“

Част от наградите за най-добрите снимки от „Ваканция с книга“. Снимка: Площад Славейков - Ваканция с книга 2020: наградените снимки

Част от наградите за най-добрите снимки от „Ваканция с книга“. Снимка: Площад Славейков

Приключи напрегнатото лято, в което почивахме с маски и на дистанция, а на плаж в Гърция се ходеше след тест. Благодарим за снимките, които ни изпратихте за фотоконкурса на „Площад Славейков“ „Ваканция с книга“, скъпи читатели! Вече може да обявим и кадрите, които ще бъдат наградени с актуални заглавия от родния книжен пазар.

Авторите на снимките могат да посетят редакцията на „Площад Славейков“ на ул. „Добруджа“ № 10 в София след 7 септември и да си изберат заглавия от наградния фонд – сред тях са „Времеубежище“ от Георги Господинов, „Тайната на старата гора“ от Дино Будзати, „Кеят на злото“ от Греъм Грийн, „Морякът, комуто морето обърна гръб“ от Юкио Мишима, „История за краля и дъжда“ от Кирил Златков и Зорница Христова и др. Книги ще получат и всички деца от първата снимка:

Снимка: Деа Стойчева/Ваканция с книга

Снимка: Аляра Тасим/Ваканция с книга

Снимка: Калина Василева/Ваканция с книга

Снимка: Мони Димитров/Ваканция с книга

Снимка: Валентина Събева/Ваканция с книга

Снимка: Гергана Тилева/Ваканция с книга

Снимка: Диляна Кирякова/Ваканция с книга

Снимка: Кристина Стоянова/Ваканция с книга

Снимка: Лиляна Байкушева/Ваканция с книга

Снимка: Весела Халтъкова/Ваканция с книга

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах