Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Велислав Минеков сезира СЕМ за отнето право на отговор по БНТ

Служебният министър на културата напомня, че при предишен случай е имало санкции

Това не е първата проява на недопустимо поведение от страна на Емил Кошлуков, пише в писмото си до СЕМ министър Минеков. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС - Велислав Минеков сезира СЕМ за отнето право на отговор по БНТ

Това не е първата проява на недопустимо поведение от страна на Емил Кошлуков, пише в писмото си до СЕМ министър Минеков. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС

Министър Велислав Минеков сезира СЕМ за възпрепятствано право на отговор в БНТ. В писмо, адресирано до председателя на СЕМ Бетина Жотева и до членовете на съвета, проф. Минеков подчертава, че при участието му на 10 юни в предаването „Още от деня“ не му е била дадена възможност да отговори на обидните квалификации на Емил Кошлуков в същото предаване два дни по-рано, а са му били поставяни условия кога и как да се случи това. Според твърдението на министъра на културата, водещата Надя Обретенова непрекъснато му е повтаряла, че ще получи право на отговор, ако първо отговори на нейните въпроси и ако коментира видеосюжети, несъотносими с исканото право на отговор.

Проф. Минеков е настоявал да отвърне по право на обидни квалификации от страна на генералния директор на БНТ, засягащи освен работата му като министър, също и семейството и професионалния му път.

Вижте още: ЗА ЕДНО ПРОВАЛЕНО ИНТЕРВЮ

Министърът на културата в служебното правителство напомня, че това не е „първата проява на недопустимо поведение“ от страна на Емил Кошлуков. В писмото си той визира „визуалната и вербалната агресия“ на днешния директор на БНТ преди години, когато беше водещ на публицистично предаване, към Борислав Сандов и припомня, че тогава регулаторът е наложил санкции.

Велислав Минеков настоява СЕМ да се намеси в казуса с правото на отговор.

Прилагаме пълния текст на писмото.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90