Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Все още търсят лицето на площад „Славейков”

Дали ще има промени и какви, ще реши обществено-експертен съвет с всички политически сили, Съюза на архитектите и Съюза на художниците

Няма решение за премахване на перголите на площад „Славейков“. Снимка: Площад Славейков - Все още търсят лицето на площад „Славейков”

Няма решение за премахване на перголите на площад „Славейков“. Снимка: Площад Славейков

Не се предвижда премахване на перголи и допълнително разкопаване на вече ремонтирания площад „Славейков“, съобщи за „Площад Славейков“ Галина Бежанска, изпълнителен директор на столичното предприятие „Пазари Запад“.

Проектът за книжните щандове, изработен след решението на Столичен общински съвет, е разгледан на обществено-експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) към главния архитект на София, но това е само първи етап. На 4 юни е трябвало да бъдат разгледани детайлно предложенията, но не е била представена цялата техническа документация и затова обсъждането е отложено. Предстои да се формира и разширен обществено експертен съвет, в който да участват представители на всички политически сили, Съюза на архитектите в България и Съюза на българските художници. Точно този експертен съвет ще реши как да изглежда площад „Славейков“ в бъдеще. Засега няма обявена дата за провеждането му.

Проектът на арх. Димитър Паскалев от А.Д.А. може да претърпи промени, внесени от експертите. Това означава, че практически все още няма окончателна визия за бъдещото оформление на книжния пазар, уточни Галина Бежанска.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg