Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Юристът Милен Митев стана директор на БНР

Избран е с гласовете на четирима от членовете на СЕМ

Милен Митев. Снимка: Ани Петрова/БНР - Юристът Милен Митев стана директор на БНР

Милен Митев. Снимка: Ани Петрова/БНР

Милен Митев е новият генерален директор на БНТ, избран с гласовете на четирима от членовете на СЕМ, съобщиха от националното радио.

На проведения конкурс Бетина Жотева, Галина Георгиева, Соня Момчилова и София Владимирова гласуваха за изпълняващия длъжността към момента Митев. Розита Еленова се въздържа.

Претендентите за поста бяха трима – Милен Митев, Митко Димитров и Иво Тодоров. Изслушванията от СЕМ бяха проведени в понеделник и вторник. Тогава кандидатите изложиха концепциите си за управлението и развитието на общественото радио.

През август досегашният генерален директор на националното радио Андон Балтаков подаде оставка. За временно изпълняващ длъжността бе назначен Милен Митев.

Митев е юрист, постъпва в Радиото през 2009 г. като юрисконсулт. Работил е в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. Заемал е различни ръководни постове в Радиото – от август 2018-а до юли 2019 г. е директор на „Правни и човешки ресурси“ на БНР, от април 2020 г. е директор на Административна дирекция. От 2013-а до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия. За кратко работи и в БТА, първо като главен юрисконсулт, после като главен секретар.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg