Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Завръщане в бъдещето

 - Завръщане в бъдещето

2142 г.

Вежди Рашидов бива изваден от камерата за криогенен сън за петминутна разходка, венозна инжекция с уиски от генномодифицирана соя и да подпише министерската заповед за разрушаване на Рилския манастир.

Международната колония на Марс отхвърля за шести път молбата на България за финансова помощ, картофи, вода и пресен кислород.

В Севлиево е линчуван доскоро неизвестен философ, открил огъня, колелото и етическото златно правило.

Америка за България

Русия отново бомбардира импровизирана детска болница в Алепо, но ракетата се отклонява и пада върху АЕЦ Русе. Последвалата верижна реакция в централизираната електропреносна мрежа на България води до самоизключване за две години на АЕЦ Свищов, АЕЦ Видин и АЕЦ Силистра. Ядрената зима кара Министерския съвет да вземе решение за отсичане на Байкушевата мура.

Кланът Перник-Изток подновява дипломатически отношения с автономната зона Първо районно.

Кметът и областният управител на Пловдив денонсират Съединението.

Патриархът на Българската православна Църква публикува том 75-и от съчинението си „Предсказанията на Нешка“.

Лили Иванова пуска нов сингъл.


Бел. ред. – текстът е от профила на автора във Фейсбук.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост

Платформа A6 3