Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

15 завършека на „Игра на тронове“, които биха разочаровали

Историята на Вестерос все някога ще свърши. Дано не по тези начини

Съдбата на Церсей е едно от нещата, които притесняват феновете на „Игра на тронове“. - 15 завършека на „Игра на тронове“, които биха разочаровали

Съдбата на Церсей е едно от нещата, които притесняват феновете на „Игра на тронове“.

Церсей да бъде отровена

Има много ужасни възможни завършеци на „Игра на тронове“, в които Церсей печели – но има и много по-лоши, в които умира. В момента тя е върховният злодей в сериала, в биографията ѝ са редица убийства на любими герои. Макар не всеки да си получава заслуженото във Вестерос, няма съмнение, че има удовлетворение в смъртта на най-злите.

Затова и последното наказание на Церсей не бива да е проста смърт. Много отдавна сме отминали този момент. Тя самата няколко пъти се е отървавала от този или онзи чрез отрова. Смъртта ѝ сега се усеща като неизбежна, но да бъде поверена на обикновен, жалък токсин би било просто невероятно – дори и виновникът да е любим човек.

Никой не получава Железния трон

Въпреки че „Игра на тронове“ е далеч отвъд обикновената кавга за това кой да се възкачи на някакъв метален стол, Железният трон все пак е в сърцето на сериала. Всъщност много от най-добрите моменти в шестте сезона досега включват борбите за надмощие в Кралски чертог. Затова и много дискусии за края на сериала включват предположение за това кой ще седне на Трона накрая.

Колко ли ще е разочароващо, ако никой не го направи? Дали ще е заради победа на Белите бродници, бунт на селяните и нещо друго, има събития, които могат да изхвърлят Железния трон от уравнението. Но, струва ни се, че предпочитаме все някой – най-добре жив – да управлява Седемте кралства оттам.

Денерис полудява

Казвано е, че всеки Таргариен има щипка лудост в себе си, която расте с могъществото му. През хрониките на Вестерос се вижда, че членовете на фамилията редовно са показвали и двете характеристики, но някои са ескалирали към чисто умопомрачение и са стигнали до онзи омразен крал, който (за щастие) води и до началото на „Песен за огън и лед“.

Досега Денерис е показвала само леки знаци за лудост. Но сякаш имаше моменти в сезоните, които ни подготвят за вероятността тя да е по-луда, отколкото смятаме. И ако това е край, който няма да е безпрецедентен на фона на вече вижданото в „Игра на тронове“, то ще доведе до внезапно предателство на много обични герои и на практика отричане на редица от великите моменти, направили сериала това, което е.

Бран пренаписва историята

Вече обсъдихме възможен Бран-край, където той използва евентуални божествени сили просто за да заличи всичко зло от света, но това всъщност не би бил най-разочароващият завършек. Не – той би бил друг, макар и сходен.

Наскоро видяхме как Бран се върна назад във времето, за да види определени ключови моменти, предхождащи началото от историята в „Игра на тронове“. Също така ни бе намекнато, че младият Старк има способността да манипулира до известна степен събития от миналото. Колко ще е досадно само, ако Бран просто се върне във времето, промени това или онова и направи целия сезон, който сме гледали години наред, напълно безсмислен.

Това ни довежда и до…

Всичко е само сън

В дългата телевизионна история няма нещо по-разочароващо като финалния епизод на „Далас“. Онези, които никога не са имали удоволствието да гледат тази хитова сапунена опера, ще разберат, че „Далас“ е сериалът, който популяризира краят „всичко беше само сън“. Как някой въобще е решил, че е добра идея дълго надгражданите и изпълнени с креативност мистерии никога да не получат отговор – остава още по-голяма мистерия.

Може и да смятате, че е невъзможно „Игра на тронове“ да свърши в подобен стил, но нарастващата обсесия на сериала към мистицизма и любопитната роля на Самуел Тарли в общата картина ни прави подозрителни. Мистичният елемент може да доведе до сън или видение – Сам например да се окаже Майстер, който преценява всички събития в сериала и ги отнася към някакво древно предание.

Е, това не е чак толкова зле като „беше само сън“, но все пак ще е доста разочароващо.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Предишна страница 1 2

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах