Софийски международен панаир на книгата

53 г. по-късно: Ринго Стар и Пол Маккартни отново заедно на сцена (видео)

Ринго бе изненадващ гост в заключителния концерт на Пол в турнето му в Северна Америка

„Обичам те, човече“, каза Ринго Стар на Пол Маккартни в края съвместното им изпълнение. Снимка: Стопкадър от любителско видео - 53 г. по-късно: Ринго Стар и Пол Маккартни отново заедно на сцена (видео)

„Обичам те, човече“, каза Ринго Стар на Пол Маккартни в края съвместното им изпълнение. Снимка: Стопкадър от любителско видео

Почитателите на „Бийтълс“ получиха в събота вечер, 13 юли, което не са виждали и чували от 53 години – Пол Маккартни и Ринго Стар заедно на сцената. Това бе финалният концерт от турнето на Маккартни в Северна Америка, който последно пя на стадион „Доджър“ в Лос Анджелис преди 5 години, но двамата бийтълси не са били на сцената от 28 август 1966 г. (ако не броим концерта на покрива от 30 януари 1969 г.) – дата, останала в историята като предпоследния концерт от турне на Фантастичната четворка, отбелязва „Варайъти“.

Двамата потопиха публиката в носталгия със „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise)“ и „Helter Skelter“. Вероятно феновете са се досетили какво предстои занапред в шоуто на Маккартни, когато са забелязали Ринго и съпругата му Барбара Бах във ВИП секцията на стадиона Но всичко става ясно, след като Маккартни приключва песента „Birthday“ (рожденият ден на Ринго бе на 7 юли), когато обявява „изненада за нас, изненада за вас, изненада за всички – дами и господа, единственият и неповторим Ринго Стар“.

Маккартни не се отклони от близо 3-часовата си програма специално за Стар. В края на двете съвместни изпълнения Ринго благодари на Пол:

За мен беше удоволствие, прекарах си страхотна вечер и това бе велико шоу, обичам те, човече“.

Америка за България

И аз те обичам, човече – отговори Пол, който добави и запазената фраза на барабаниста на „Бийтълс“ – „Мир и любов, Ринго – завинаги“.

В един от моментите им заедно на сцената Стар хвърли палките си в публиката и след това хвана баскитарата, като че ли се канеше да запокити и нея. Феновете на Маккартни добре знаят, че той често се заиграва така с публиката и се прави, че ще хвърли сред почитателите си баскитарата си „Hofner“. Но и този път не го направи.

Бившият бийтълс не бе единственият гост в заключителния концерт от турнето на Маккатни. Джо Уолш от „Ийгълс“ партнира на Пол в края на шоуто – за „The End“ и за „Abbey Road“. Двамата импровизираха на сцената, което по-късно бе потвърдено и от самия Маккартни:

Нямахме идея какво правим“.

ПРАЗНИЧЕН НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ | „ВДЪХНОВЕНИ ОТ ЗИМАТА”

Маккартни и Стар имат няколко колаборации през последните години, последната от които се състоя през февруари 2017-а – тогава Пол се отби в домашното звукозаписно студио на Ринго, за да свири на бас и да пее в две парчета от албума на Стар „Give More Love“. Последното им появяване на живо бе през 2014 г., когато бяха гости в шоуто на Ед Съливан по повод 50-годишнината на „Бийтълс“. Тогава двамата изпълниха „With a Little Help from My Friends“ и „Hey Jude“.