Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Александра Гюзелева и Димитър Стоянович свалени от екран

Заради „извънредното положение“ са отстранени и журналисти от Нова: Галя Щърбева и Мирослава Иванова

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева все още не са получили писмена заповед за свалянето си от екран. - Александра Гюзелева и Димитър Стоянович свалени от екран

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева все още не са получили писмена заповед за свалянето си от екран.

Предаването „Култура.БГ“ по БНТ остава без двама от тримата си водещи. Александра Гюзелева и Димитър Стоянович са свалени от екран. Гюзелева потвърди новината пред „Площад Славейков“.

В редакцията на сутрешното културно предаване на обществената телевизия в понеделник получили заповед от генералния директор Емил Кошлуков, че до края на извънредното положение техен изпълнителен продуцент ще бъде водещата Ана Ангелова. А днес прекият им началник Йоана Левиева-Сойер уведомила устно Гюзелева и Стоянович, че за същия период водещ на предаването ще бъде единствено Ангелова. Заповед в писмен вид за свалянето им от екран все още не им е връчена.

Заради извънредното положение Нова отстранява от ефир и репортерката Галя Щърбева и водещата на „Събуди се“ Мирослава Иванова, съобщи днес „Свободна Европа“. Като причини за това са посочени „извънредното положение“ и „икономии“ в медията. От телевизията са им обяснили, че трябва да направят 30% съкращения. Затова се възползват от члена в Кодекса на труда, въведен с извънредното положение.

„Първо ни свалят от екран за 15 дни, а след това имаме възможност да се запишем на трудовата борса“, коментират неофициално журналистите от Нова.

Фантастико

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах