Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Александра Гюзелева и Димитър Стоянович свалени от екран

Заради „извънредното положение“ са отстранени и журналисти от Нова: Галя Щърбева и Мирослава Иванова

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева все още не са получили писмена заповед за свалянето си от екран. - Александра Гюзелева и Димитър Стоянович свалени от екран

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева все още не са получили писмена заповед за свалянето си от екран.

Предаването „Култура.БГ“ по БНТ остава без двама от тримата си водещи. Александра Гюзелева и Димитър Стоянович са свалени от екран. Гюзелева потвърди новината пред „Площад Славейков“.

В редакцията на сутрешното културно предаване на обществената телевизия в понеделник получили заповед от генералния директор Емил Кошлуков, че до края на извънредното положение техен изпълнителен продуцент ще бъде водещата Ана Ангелова. А днес прекият им началник Йоана Левиева-Сойер уведомила устно Гюзелева и Стоянович, че за същия период водещ на предаването ще бъде единствено Ангелова. Заповед в писмен вид за свалянето им от екран все още не им е връчена.

Заради извънредното положение Нова отстранява от ефир и репортерката Галя Щърбева и водещата на „Събуди се“ Мирослава Иванова, съобщи днес „Свободна Европа“. Като причини за това са посочени „извънредното положение“ и „икономии“ в медията. От телевизията са им обяснили, че трябва да направят 30% съкращения. Затова се възползват от члена в Кодекса на труда, въведен с извънредното положение.

„Първо ни свалят от екран за 15 дни, а след това имаме възможност да се запишем на трудовата борса“, коментират неофициално журналистите от Нова.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах