Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Александра Гюзелева и Димитър Стоянович свалени от екран

Заради „извънредното положение“ са отстранени и журналисти от Нова: Галя Щърбева и Мирослава Иванова

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева все още не са получили писмена заповед за свалянето си от екран. - Александра Гюзелева и Димитър Стоянович свалени от екран

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева все още не са получили писмена заповед за свалянето си от екран.

Предаването „Култура.БГ“ по БНТ остава без двама от тримата си водещи. Александра Гюзелева и Димитър Стоянович са свалени от екран. Гюзелева потвърди новината пред „Площад Славейков“.

В редакцията на сутрешното културно предаване на обществената телевизия в понеделник получили заповед от генералния директор Емил Кошлуков, че до края на извънредното положение техен изпълнителен продуцент ще бъде водещата Ана Ангелова. А днес прекият им началник Йоана Левиева-Сойер уведомила устно Гюзелева и Стоянович, че за същия период водещ на предаването ще бъде единствено Ангелова. Заповед в писмен вид за свалянето им от екран все още не им е връчена.

Заради извънредното положение Нова отстранява от ефир и репортерката Галя Щърбева и водещата на „Събуди се“ Мирослава Иванова, съобщи днес „Свободна Европа“. Като причини за това са посочени „извънредното положение“ и „икономии“ в медията. От телевизията са им обяснили, че трябва да направят 30% съкращения. Затова се възползват от члена в Кодекса на труда, въведен с извънредното положение.

„Първо ни свалят от екран за 15 дни, а след това имаме възможност да се запишем на трудовата борса“, коментират неофициално журналистите от Нова.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90