Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Бащата на Филип Киркоров укори България за позицията ѝ към войната

Бедрос Киркоров защити решението на Алла Пугачова да замине извън Русия

Филип Киркоров и баща му Бедрос. Снимка: Стопкадър от видео - Бащата на Филип Киркоров укори България за позицията ѝ към войната

Филип Киркоров и баща му Бедрос. Снимка: Стопкадър от видео

Бедрос Киркоров, баща на руския поппевец Филип Киркоров и бивш свекър на Алла Пугачова, коментира заминаването на певицата и новия ѝ съпруг Максим Галкин извън Русия след началото на войната в интервю за изданието „КП-Петербург“.

90-годишният Бедрос Киркоров открито заяви собствената си позиция – в Украйна след преврат управляват „бандеровци“ и Русия воюва със Запада. Това определя и отношението му към тв комика Максим Галкин, който – освен явно заявената подкрепа за Украйна – осмива редовно Владимир Путин по време на участия в Израел през последните седмици. Според Киркоров, „позицията му е твърде завоалирана“.

„С кого водим военни действия? С народа или с фашистите, бандеровците, които са останали там и са направили преврат. Гаден преврат беше направен и са играли американски пари – твърди арменецът от Варна. – Така че извинявайте, моля. Два славянски народа трябва да живеят в мир, но те не го разбират. На власт дойдоха хора, които не мислят за Украйна. Исторически погледнете: Русия винаги е била трън в окото на западните страни. Но всички, които са идвали да воюват с нас, са си тръгвали победени. Така и ще бъде, ако посмеят. Няма друг път, трябва да се освободим от фашизма. В България също виждате какво става. Цяла година не могат да определят позицията си. А Галкин… Това си е негова работа. Аз не бих постъпил като него. Никога.“

От друга страна, бащата на бившия съпруг на Алла защити кралицата на руската попмузика с думите:

„Що се отнася до Алла Пугачова, това си е нейна работа. Тя каза: „Имаме право да заминем в друга страна и да се лекуваме там. Но това не означава, че съм изменила на родината си“. Не съм чул от устата ѝ да е казала нещо друго. Това си е нейна работа. Живеем в демократична страна. Ако искаш – заминавай, ако не искаш – недей, нищо страшно. Тя решава за себе си. Дори да мисли, че губи тук своите зрители, губи много. Решила е за себе си. Така е поискала, но доколкото разбрах – отишла е да се лекува. Навярно има нещо, което не иска да разкрива около болестта си. Тя даде на държавата ни и популярност, и „Златен Орфей“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах