БНР с нови директори и на трите си програми

Даниела Якова ще ръководи програма „Хоризонт“, Митко Новков – програма „Христо Ботев“, а Ива Дойчинова – Радио София

Няколко месеца след като БНР се сдоби с нов директор, Андон Балтаков направи първите кадрови промени в медията. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - БНР с нови директори и на трите си програми

Няколко месеца след като БНР се сдоби с нов директор, Андон Балтаков направи първите кадрови промени в медията. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Трите програми на Българското национално радио имат ново ръководство от днес, 1 юли, съобщиха от медията. Даниела Якова застава начело на програма „Хоризонт“, Митко Новков – на програма „Христо Ботев“, а Ива Дойчинова – на Радио София. Тримата журналисти са утвърдени имена, професионалисти с доказани постижения в своята област и от години работят в националното радио. Те са предложени от генералния директор Андон Балтаков и са утвърдени единодушно от Управителния съвет на БНР.

Даниела Якова е дългогодишен водещ на предаванията „12 плюс 3“ и „Рано в неделя“. Работи като репортер, новинар и редактор и израства до водещ в Българското национално радио от 1993 г. до днес. Била е отговорен редактор на „Нощен блок“ и „Съботно-неделни предавания“. От 2001 г. е водещ на предаването „12 плюс 3“. През 2011 г. става носител на голямата награда на БНР „Сирак Скитник“.

Митко Новков е журналист, публицист, критик и автор в най-утвърдените издания за култура в България. Автор е на осем книги с литературна критика, медийна критика и есета за художници и картини. Доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация  на СУ „Св. Климент Охридски“ и преподавател по „Радио и телевизионна журналистика“ в Нов български университет. От 2014 г. е автор и водещ на предаването „Премълчаната история“ по програма „Христо Ботев“, а от 2017 г. е ръководител на радиотеатъра като отговорен драматург на екип „Драматургични форми“.

Ива Дойчинова е позната на всеки, който слуша радио и гледа телевизия. Нейният глас е един от най-разпознаваемите в родния ефир. Тя е създател на националната кампания „Будител на годината“ и е посланик на UNICEF. От 2018 г. е водеща на сутрешния блок „Нашият ден“ и заместник-главен редактор на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3