Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

БНР с нови директори и на трите си програми

Даниела Якова ще ръководи програма „Хоризонт“, Митко Новков – програма „Христо Ботев“, а Ива Дойчинова – Радио София

Няколко месеца след като БНР се сдоби с нов директор, Андон Балтаков направи първите кадрови промени в медията. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - БНР с нови директори и на трите си програми

Няколко месеца след като БНР се сдоби с нов директор, Андон Балтаков направи първите кадрови промени в медията. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Трите програми на Българското национално радио имат ново ръководство от днес, 1 юли, съобщиха от медията. Даниела Якова застава начело на програма „Хоризонт“, Митко Новков – на програма „Христо Ботев“, а Ива Дойчинова – на Радио София. Тримата журналисти са утвърдени имена, професионалисти с доказани постижения в своята област и от години работят в националното радио. Те са предложени от генералния директор Андон Балтаков и са утвърдени единодушно от Управителния съвет на БНР.

Даниела Якова е дългогодишен водещ на предаванията „12 плюс 3“ и „Рано в неделя“. Работи като репортер, новинар и редактор и израства до водещ в Българското национално радио от 1993 г. до днес. Била е отговорен редактор на „Нощен блок“ и „Съботно-неделни предавания“. От 2001 г. е водещ на предаването „12 плюс 3“. През 2011 г. става носител на голямата награда на БНР „Сирак Скитник“.

Митко Новков е журналист, публицист, критик и автор в най-утвърдените издания за култура в България. Автор е на осем книги с литературна критика, медийна критика и есета за художници и картини. Доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация  на СУ „Св. Климент Охридски“ и преподавател по „Радио и телевизионна журналистика“ в Нов български университет. От 2014 г. е автор и водещ на предаването „Премълчаната история“ по програма „Христо Ботев“, а от 2017 г. е ръководител на радиотеатъра като отговорен драматург на екип „Драматургични форми“.

Ива Дойчинова е позната на всеки, който слуша радио и гледа телевизия. Нейният глас е един от най-разпознаваемите в родния ефир. Тя е създател на националната кампания „Будител на годината“ и е посланик на UNICEF. От 2018 г. е водеща на сутрешния блок „Нашият ден“ и заместник-главен редактор на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах