POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дъщерята на Румен Радев с главна роля във филм на Максим Генчев

Филмът по повестта на Иван Вазов „Иван Александър“ ще бъде заснет с държавна субсидия

Дарина Руменова Радева е студентка III курс в НАТФИЗ. Снимка: Личен архив - Дъщерята на Румен Радев с главна роля във филм на Максим Генчев

Дарина Руменова Радева е студентка III курс в НАТФИЗ. Снимка: Личен архив

Дарина Радева, дъщеря на президента Румен Радев, ще изиграе първата си главна роля във филма на Максим Генчев „1349“ по повестта на Иван Вазов „Иван Александър“, съобщи за „Площад Славейков“ режисьорът.

Филмът спечели субсидия за кинопроизводство от Българската национална телевизия през тази година. Това ще бъде първата екранизация на повестта „Иван Александър“, по която Вазов прави пиесата „Към пропаст“. В сценария, който не следва буквално текста на Вазовата пиеса, царство България представлява развита европейска държава от ХІV в. В двора четат Бокачо и Петрарка, а болярите и цялата царска свита са типични европейски аристократи.

Все още не е приключил кастингът за всички роли, уточни Максим Генчев. Предстои да бъде избран актьорът, който ще играе цар Иван Александър. Изискванията към него са много, едно от тях е високият ръст, подчерта режисьорът.

Дарина Руменова Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която се разделя с жена си царица Теодора. Младата актриса учи в ІІІ курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов. Според Максим Генчев тя притежава сериозен актьорски потенциал, заради който е станала титуляр след проведен кастинг за ролята.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg