VivaPay

Дейвид Атънбъро ще преподава география от дома си

Популярни британци стават учители, докато трае карантината (линк)

Сър Дейвид Атънбъро ще сподели с учениците знанията си по теми като картография, поведение на животните, океани. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Дейвид Атънбъро ще преподава география от дома си

Сър Дейвид Атънбъро ще сподели с учениците знанията си по теми като картография, поведение на животните, океани. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британецът Дейвид Атънбъро използва карантината, наложена заради коронавируса, и докато прекарва времето си у дома ще прибави към биографията си и „учител по география“. Популярният естественик и телевизионен водещ ще преподава на британските ученици от дома си, докато трае социалната изолация, съобщава Си Ен Ен.

Той ще поднесе на учениците знанията си по теми като картография, поведение на животните, океани… Уроците му са част от виртуалната образователна програма на Би Би Си „Bitesize Daily“, която започна на 20 април и има за цел да помогне на децата със затруднения в ученето от вкъщи.

93-годишният Атънбъро е най-известният учител, който става част от програмата. Ангажирани са още футболистът Серхио Агуеро от „Манчестър Сити“, който ще преподава испански език, физикът Брайън Кокс ще говори за сила, слънчева система и гравитация, Ед Болс, бивш депутат от британския парламент, ще учи хлапетата на математика. Актьорът Дани Дайър, актьор от сериала „EastEnders“ и пряк наследник на крал Едуард III, ще разкаже историята на Хенри VIII. В преподаването ще се включат още Джоди Уитакър от сериала „Доктор Кой“, певицата Мейбъл и Лиъм Пейн от „One Direction“.

Всички уроци са разработени с помощта на учители и експерти по образование. Разделени са в три категории, които обхващат ученици от 3 до над 16-годишна възраст. Всеки ден достъпни стават три нови теми, придружени от видеа, предизвикателства и съвети за ефективно учене от вкъщи. Може да бъдат намерени в специално създадената рубрика „Bitesize Daily“ в сайта на британската обществена телевизия.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg