Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дейвид Боуи – най-великият артист на ХХ век

Британско телевизионно шоу търси най-великия човек на ХХ в.

Дейвид Боуи (1947 - 2016) - Дейвид Боуи – най-великият артист на ХХ век

Дейвид Боуи (1947 - 2016)

Дейвид Боуи е най-великият артист на ХХ в., сочи проучване сред британските зрители. Изборът е направен след допитване сред публиката, проведено от предаването „Икони” на Би Би Си 2, което припомня най-ярките личности от отминалото столетие.

Боуи надделява в категорията „Развлечение“ над звездите Чарли Чаплин, Били Холидей и Мерилин Монро. Целта на шоуто е чрез гласуване публиката да излъчи „най-великия човек на ХХ в.“. Личностите са разделени в няколко категории: освен артисти се търсят най-забележителните активисти, спортисти, писатели, лидери, пътешественици и учени в този времеви период.

Всеки от общо седемте епизода на предаването се фокусира върху една от изброените по-горе категории. След това с документални разкази и записи се представят четири личности от ХХ в. и накрая на всяко предаване публиката трябва да гласува за своя фаворит. Във всеки епизод водещите се сменят, за да отговарят на тематиката на епизода.

Победителите дотук са математикът и компютърен учен Алън Тюринг, политикът Нелсън Мандела и пътешественикът-изследовател Ърнест Шакълтън. Големият финал на предаването, когато ще бъде избран и най-великият човек на ХХ в., ще бъде излъчен на 5 февруари.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg