Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Дейвид Боуи – най-великият артист на ХХ век

Британско телевизионно шоу търси най-великия човек на ХХ в.

Дейвид Боуи (1947 - 2016) - Дейвид Боуи – най-великият артист на ХХ век

Дейвид Боуи (1947 - 2016)

Дейвид Боуи е най-великият артист на ХХ в., сочи проучване сред британските зрители. Изборът е направен след допитване сред публиката, проведено от предаването „Икони” на Би Би Си 2, което припомня най-ярките личности от отминалото столетие.

Боуи надделява в категорията „Развлечение“ над звездите Чарли Чаплин, Били Холидей и Мерилин Монро. Целта на шоуто е чрез гласуване публиката да излъчи „най-великия човек на ХХ в.“. Личностите са разделени в няколко категории: освен артисти се търсят най-забележителните активисти, спортисти, писатели, лидери, пътешественици и учени в този времеви период.

Всеки от общо седемте епизода на предаването се фокусира върху една от изброените по-горе категории. След това с документални разкази и записи се представят четири личности от ХХ в. и накрая на всяко предаване публиката трябва да гласува за своя фаворит. Във всеки епизод водещите се сменят, за да отговарят на тематиката на епизода.

Победителите дотук са математикът и компютърен учен Алън Тюринг, политикът Нелсън Мандела и пътешественикът-изследовател Ърнест Шакълтън. Големият финал на предаването, когато ще бъде избран и най-великият човек на ХХ в., ще бъде излъчен на 5 февруари.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах