VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Дейвид Боуи – най-великият артист на ХХ век

Британско телевизионно шоу търси най-великия човек на ХХ в.

Дейвид Боуи (1947 - 2016) - Дейвид Боуи – най-великият артист на ХХ век

Дейвид Боуи (1947 - 2016)

Дейвид Боуи е най-великият артист на ХХ в., сочи проучване сред британските зрители. Изборът е направен след допитване сред публиката, проведено от предаването „Икони” на Би Би Си 2, което припомня най-ярките личности от отминалото столетие.

Боуи надделява в категорията „Развлечение“ над звездите Чарли Чаплин, Били Холидей и Мерилин Монро. Целта на шоуто е чрез гласуване публиката да излъчи „най-великия човек на ХХ в.“. Личностите са разделени в няколко категории: освен артисти се търсят най-забележителните активисти, спортисти, писатели, лидери, пътешественици и учени в този времеви период.

Всеки от общо седемте епизода на предаването се фокусира върху една от изброените по-горе категории. След това с документални разкази и записи се представят четири личности от ХХ в. и накрая на всяко предаване публиката трябва да гласува за своя фаворит. Във всеки епизод водещите се сменят, за да отговарят на тематиката на епизода.

Победителите дотук са математикът и компютърен учен Алън Тюринг, политикът Нелсън Мандела и пътешественикът-изследовател Ърнест Шакълтън. Големият финал на предаването, когато ще бъде избран и най-великият човек на ХХ в., ще бъде излъчен на 5 февруари.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg