Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

„Демократична България” номинира Пролет Велкова за СЕМ

Журналистката притежава значителен опит в областта на електронните медии

Пролет Велкова. Снимка: „Дарик“ - „Демократична България” номинира Пролет Велкова за СЕМ

Пролет Велкова. Снимка: „Дарик“

Радиожурналистката Пролет Велкова е номинацията на „Демократична България“ за член на СЕМ от квотата на парламента, потвърдила е самата тя пред „Дарик радио“.

Вижте още: ИТН ПРЕДЛАГА МАРТИН КАРБОВСКИ ЗА СЕМ

Пролет Велкова притежава значителен опит в областта на електронните медии, обществен авторитет и професионално признание, необходими за член на СЕМ, се казва в мотивите на предложението на „Демократична България“.

Велкова е журналист, работила е в БНР от 1981 г. до 1993 г. В „Дарик“ е от основаването му, като в периода от 1993 г. до 2007 г. е продуцент и водещ на сутрешния блок „Дарик кафе“. От 1996 г. до 1998 г. е и главен редактор на медията. От 2007 г. до днес журналистката е продуцент и водещ на предаването „Кой говори“ – популярен дискусионен формат, чиито централни теми са политика, социални процеси, медии, образование, права.

Пролет Велкова е силно ангажирана с обществена дейност в областта на утвърждаването и развитието на плуралистична и свободна медийна среда в България. През 1998 г. е един от учредителите на фондация „Център за развитие на медиите“, като до 2002 г. е и председател на Управителния съвет. От 2006 г. до 2008 г. е член на Комисията по журналистическа етика. От 2013 г. до днес е изпълнителен директор на Фондация „Дарик“, която работи основно в областта на медиите, човешките права, образованието.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах