Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Денерис и Джайм Ланистър се сбогуват с „Игра на тронове“

Емилия Кларк и Николай Костер-Валдау обявиха, че са приключили последните си сцени в сериала

Родовете Ланистър срещу Таргариен в битка за Железния трон. - Денерис и Джайм Ланистър се сбогуват с „Игра на тронове“

Родовете Ланистър срещу Таргариен в битка за Железния трон.

Краят на „Игра на тронове“ наближава твърде бавно, но сигурно. Последният осми сезон тръгва догодина и информацията, достигаща до феновете, все още е оскъдна. Продукцията обаче започва малко по малко да придобива завършен вид. Николай Костер-Валдау, въплътил Кралеубиеца Джайм Ланистър, потвърди в интервю пред „Варайъти“, че е приключил със снимките. Няколко дни по-рано Емилия Кларк, Майката на драконите, публикува емоционален пост в Инстаграм, в който се сбогува със „семейството, което никога няма да спре да ѝ липсва“.

Костер-Валдау потвърди, че знае какъв е краят на сериала, а на въпроса дали феновете ще са удовлетворени от финала, отговори уклончиво – казва, че ако гледаш един сериал, не искаш никога да свършва, затова не може да е сигурен.

„Не мисля, че някога [„Игра на тронове“] ще си тръгне от живота ми. Следващата седмица отивам в Белфаст. Не съм на сто процента готов, но заснех последната си сцена“, споделя Валдау.

Актьорът похвали работата на двамата продуценти Дан Уайс и Дейвид Бениоф.

„Просто не можеше да се справят по-добре с края на историята. Работихме повече от когато и да било. Тези шест епизода ги снимахме два пъти по-дълго, отколкото два пълни предишни сезона. Не сме пестили разходи, залагаме всичко“, добавя актьорът.

Преди няколко дни Емилия Кларк също обяви, че е приключила своите сцени и публикува снимка в личния си профил в Инстаграм от Белфаст със следния текст:

„Скочих на лодка до острова, за да кажа „сбогом“ на страната, която беше мой дом далеч от дома ми за почти десетилетие. „Игра на тронове“ беше пътуване, благодаря за живота, който никога не съм мечтала, че ще имам и за семейството, което никога няма да спре да ми липсва“.

В коментарите под поста на Кларк се срещат имената на Лина Хийди (Церсей Ланистър), Джон Брадли Уест (Самуел Тарли) и Джейсън Момоа (хал Дрого), оставили коментари, че това са били най-хубавите им години и че ще си липсват едни на други.

В интервю за „Венити феър“, където Емилия Кларк направи фотосесия и е на корицата на лятно издание на списанието, актрисата направи кратък коментар за последните сцени на Денерис:

„Прецака ме [сцената]. Да знам, че това ще е оставащият вкус в нечия уста за това коя е Денерис…“

Вкусът може да е всякакъв, разбира се, но през последните сезони героинята ѝ започва все повече да прилича на лудите си предци от рода Таргариен.

Снимките по осмия, последен сезон на „Игра на тронове“ изглежда ще приключат скоро, но завършения сериал ще може да гледаме през 2019 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg