Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Денерис и Джайм Ланистър се сбогуват с „Игра на тронове“

Емилия Кларк и Николай Костер-Валдау обявиха, че са приключили последните си сцени в сериала

Родовете Ланистър срещу Таргариен в битка за Железния трон. - Денерис и Джайм Ланистър се сбогуват с „Игра на тронове“

Родовете Ланистър срещу Таргариен в битка за Железния трон.

Краят на „Игра на тронове“ наближава твърде бавно, но сигурно. Последният осми сезон тръгва догодина и информацията, достигаща до феновете, все още е оскъдна. Продукцията обаче започва малко по малко да придобива завършен вид. Николай Костер-Валдау, въплътил Кралеубиеца Джайм Ланистър, потвърди в интервю пред „Варайъти“, че е приключил със снимките. Няколко дни по-рано Емилия Кларк, Майката на драконите, публикува емоционален пост в Инстаграм, в който се сбогува със „семейството, което никога няма да спре да ѝ липсва“.

Костер-Валдау потвърди, че знае какъв е краят на сериала, а на въпроса дали феновете ще са удовлетворени от финала, отговори уклончиво – казва, че ако гледаш един сериал, не искаш никога да свършва, затова не може да е сигурен.

„Не мисля, че някога [„Игра на тронове“] ще си тръгне от живота ми. Следващата седмица отивам в Белфаст. Не съм на сто процента готов, но заснех последната си сцена“, споделя Валдау.

Актьорът похвали работата на двамата продуценти Дан Уайс и Дейвид Бениоф.

Америка за България

„Просто не можеше да се справят по-добре с края на историята. Работихме повече от когато и да било. Тези шест епизода ги снимахме два пъти по-дълго, отколкото два пълни предишни сезона. Не сме пестили разходи, залагаме всичко“, добавя актьорът.

Преди няколко дни Емилия Кларк също обяви, че е приключила своите сцени и публикува снимка в личния си профил в Инстаграм от Белфаст със следния текст:

„Скочих на лодка до острова, за да кажа „сбогом“ на страната, която беше мой дом далеч от дома ми за почти десетилетие. „Игра на тронове“ беше пътуване, благодаря за живота, който никога не съм мечтала, че ще имам и за семейството, което никога няма да спре да ми липсва“.

В коментарите под поста на Кларк се срещат имената на Лина Хийди (Церсей Ланистър), Джон Брадли Уест (Самуел Тарли) и Джейсън Момоа (хал Дрого), оставили коментари, че това са били най-хубавите им години и че ще си липсват едни на други.

В интервю за „Венити феър“, където Емилия Кларк направи фотосесия и е на корицата на лятно издание на списанието, актрисата направи кратък коментар за последните сцени на Денерис:

„Прецака ме [сцената]. Да знам, че това ще е оставащият вкус в нечия уста за това коя е Денерис…“

Вкусът може да е всякакъв, разбира се, но през последните сезони героинята ѝ започва все повече да прилича на лудите си предци от рода Таргариен.

Снимките по осмия, последен сезон на „Игра на тронове“ изглежда ще приключат скоро, но завършения сериал ще може да гледаме през 2019 г.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3