VivaPay

Дж. К. Роулинг преболедувала вирус със симптомите на COVID-19

Преди три седмици положителна проба за „турбогрип“ е дал басистът на „Дюран Дюран“ Джон Тейлър

Дж. К. Роулинг на премиерата на филма „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ през ноември 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Дж. К. Роулинг преболедувала вирус със симптомите на COVID-19

Дж. К. Роулинг на премиерата на филма „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ през ноември 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската писателка Дж. К. Роулинг подозира, че е преболедувала коронавирус. В публикация в Туитър тя сподели видеоклип на лекар от болница „Куинс“, който показва техника за дишане при пациенти с коронавирус и насърчава последователите си да го гледат.

В последните две седмици аз имах всички симптоми на COVID-19 (макар и да не бях тествана) и направих това по препоръките на съпруга ми лекар. Сега съм напълно възстановена и тази техника помогна много – пише 54-годишната авторка, чиято поредица „Хари Потър“ има милиони фенове по цял свят. – Наистина вече съм напълно възстановена и исках да споделя техника, която е препоръчана от лекарите, не струва нищо, няма никакви гадни странични ефекти, но може много да помогне на вас или на вашите близки така, както помогна на мен.

 

Джон Тейлър, басист и един от членовете основатели на „Дюран Дюран“, е дал положителен резултат за COVID-19 преди около три седмици, става ясно от страницата на групата във Фейсбук.

Може би съм особено здрав 59-годишен – поне бих искал да мисля така – или съм благословен с лек случай на коронавирус. След седмица и нещо, които бих описал като „турбогрип“, вече се чувствам добре, но ще призная, че нямам нищо против карантината, тъй като ми даде възможност да се възстановя напълно – пише Тейлър и призовава феновете си: – Обръщам се към вас заради огромния страх от пандемията, част от който е напълно оправдан и сърцето ми е с онези, които трябва да се справят с истински загуби и болки. Но искам да ви уверя, че вирусът не всеки път е убиец и ние можем и ще го победим. Изпращам много любов към всичките ми приятели и фенове, особено в Италия, Великобритания и САЩ – и навсякъде по света, където не съм имал късмет да пътувам с „Дюран Дюран“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg