Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джони Деп „многократно“ заплашил да убие Амбър Хърд, твърди тя пред съда

Започна изслушването на бившата съпруга на актьора по делото за клевета срещу в. „Сън“

Амбър Хърд пристига в съда на 20 юли. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джони Деп „многократно“ заплашил да убие Амбър Хърд, твърди тя пред съда

Амбър Хърд пристига в съда на 20 юли. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Амбър Хърд се страхувала, че бившият ѝ съпруг Джони Деп може да посегне на живота ѝ, докато е под влиянието на алкохол и наркотици, сподели самата тя пред Върховния съд на Лондон. Магистратите разглеждат показанията на двамата по дело, заведено от Деп срещу издателската група на вестник „Сън“ и главния редактор Дан Утън за статия от 2018 г., която го определя за „бияч на съпруги“.

Когато бил под влияние на упойващи вещества, звездата от „Карибски пирати“ заплашвал да обезобрази лицето на Хърд, а в един от случаите казал, че „ще гледам как те изнасилват“. Хърд описва 14 случая на насилие, 57-годишният Деп отрича всеки един от тях.

Миналата седмица съдът изслуша Деп. В понеделник бе редът на 34-годишната Хърд да разкаже своята версия на историята. Очаква се свидетелските ѝ показания да се разпрострат в три дни. В изявлението си тя описва, че бившият ѝ съпруг оправдавал насилническото си поведение със „създадено от него трето лице, което той често наричаше „чудовището“. Някои инциденти били толкова жестоки, твърди Хърд, че „се страхувах, че ще ме убие – умишлено или просто като загуби контрол и премине границата. Изрично е заплашвал, че ще ме убие много пъти, особено в по-късния етап на връзката ни“.

Физическите и вербални нападки се появявали обикновено, когато актьорът бил „пиян или надрусан с наркотици“, каза Хърд в съда. На следващата сутрин той често той не си спомнял случаите на агресия.

„Той имаше агресивен и тъмен начин на говорене: начинът, по който говореше за нашата връзка – „жива или мъртва“ – или когато ми казваше, че смъртта е единственият изход от връзката; начинът, по който описваше какво ще ми направи, ако го напусна или го нараня (например, че ще издялка лицето ми, за да не ме иска никой друг)“, разказа актрисата.

Хърд сподели и за няколко случая, в които Деп отправял унизителни и пренебрежителни коментари за актрисите, както и че настоявала съпругата му да не работи тази професия. Унизителни коментари получавала и самата тя, когато обличала „каквото и да е, което може да бъде определено за секси“, като я заплашвал, че ще стои и ще гледа отстрани, докато я изнасилват.

Изправена пред обвиненията на Деп от миналата седмица, Хърд отрече да е вземала кокаин по времето, когато е била с актьора, но призна за употребата на екстази и халюциногенни гъби. Попитана от адвоката на Деп дали някога е имала проблем с контролирането на гнева си, Хърд коментира:

„Понякога имах изблици на гняв. Да, губех търпението си към Джони по време на скандалите ни“.

Никога обаче тя не е упражнявала физическо насилие спрямо Деп, нещо, в което той я обвинява, опитвала само да се защити, когато „нещата ставаха сериозни и мислех, че животът ми е в опасност“, защити се тя. Никой от служителите на тогавашното семейство не е ставал свидетел на агресивните им спорове.

Хърд и Деп са заедно от 2011 г. Сключват брак през 2015 г. и окончателен край на взаимоотношенията си слагат следващата година.

Изслушването на Хърд продължава.

ДЖОНИ ДЕП ЗАГУБИЛ $650 МЛН., СПЕЧЕЛЕНИ ОТ „КАРИБСКИ ПИРАТИ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90