Харви Уайнстийн с коронавирус в затвора

Бившият продуцент излежава 23-годишна присъда лишаване от свобода

Адвокатите на Харви Уайнстийн твърдят, че 23-годишната му присъда е „доживотна“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Харви Уайнстийн с коронавирус в затвора

Адвокатите на Харви Уайнстийн твърдят, че 23-годишната му присъда е „доживотна“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият холивудски продуцент Харви Уайнстийн, осъден на 23 години лишаване от свобода, е дал положителна проба за коронавирус, съобщи „Венити Феър“. В момента той излежава присъдата си изолиран в затвора „Уенд“ в Ню Йорк, където двама затворници са дали положителни проби на 22 март.

В края на февруари Уайнстийн бе признат за виновен по обвиненията за сексуален тормоз и изнасилване. Адвокатите му оповестиха, че ще обжалват присъдата и казват, че никой от затвора не ги е известил за резултата от теста за COVID-19 на бившия продуцент.

Вижте още: 23 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ХАРВИ УАЙНСТИЙН

Служител от затвора разказва пред „Ройтерс“, че след установяване на заразата в затвора няколко служители от персонала са поставени под карантина. Според него, надзирателите не са подготвени и нямат предпазни средства срещу вируса.

Америка за България

Преди да бъде преместен в „Уенд“, Уайнстийн прекара няколко дни в болницата на затвора „Райкърс“, където се лекуваше от болки в гърдите и сърдечни проблеми.

Лист

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3