VivaPay

Холивудски актьори четат „Джеймс и гигантската праскова“ благотворително

Мерил Стрийп и Бенедикт Къмбърбач участват в каузата на Тайка Уайтити и дъщерята на Роалд Дал (видео)

Мерил Стрийп и Бенедикт Къмбърбач  се редуваха с Тайка Уайтити в четенето на „Джеймс и гигантската праскова“ на Роалд Дал. Снимка: Стопкадър  - Холивудски актьори четат „Джеймс и гигантската праскова“ благотворително

Мерил Стрийп и Бенедикт Къмбърбач се редуваха с Тайка Уайтити в четенето на „Джеймс и гигантската праскова“ на Роалд Дал. Снимка: Стопкадър

Братята Лиъм и Крис Хемсуърт, Мерил Стрийп и Бенедикт Къмбърбач са първите актьори в дългия списък от знаменитости, които предстои да се включат в благотворителното четене на „Джеймс и гигантската праскова“ на Роалд Дал. Сумата, която ще бъде събрана по време на онлайн четенето на живо, отива в подкрепа на неправителствената организация „Partners in Health“, която подпомага борбата срещу коронавируса в по-бедните региони.

В първи епизод от „Джеймс и гигантската праскова с Тайка и приятели“ Лиъм и Крис Хемсуърт четоха откъс от романа, за да помогнат за каузата на режисьора на „Джоджо Заека“. Втори епизод бе с участието на Мерил Стрийп и Бенедикт Къмбърбач.

Клиповете са стриймвани в Ютуб канала, посветен на творчеството на Роалд Дал, и остават активни и след това. Нови епизоди се излъчват всеки понеделник, сряда и петък.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

В следващите издания на онлайн четенето ще видим Лупита Нионго, Райън Рейнолдс, Кейт Бланшет, Сара Полсън, Роман Грифин Дейвис, Кара Делевин, Синтия Ериво, Бини Фелдстайн, Джош Гад, Минди Калинг и Били Портър.

Основател на организацията „Partners in Health“ е Офелия Дал, дъщеря на обичания детски писател. Компанията „The Roald Dahl Story Company“ ще подкрепи начинанието на Уайтити с първия 1 млн. долара.

Режисьорът има договор за създаването, написването и режисирането на два сериала за „Нетфликс“, базирани на „Чарли и шоколадовата фабрика“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg