Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Хоро без музика пред Народния театър

Ентусиасти ще играят мълчаливо до узаконяване на редовните сбирки на „Хора за хората“

Стопкадър от видеото с органите на реда на заден план  - Хоро без музика пред Народния театър

Стопкадър от видеото с органите на реда на заден план

След жалби и сигнали до Столична община, вчера полиция е спряла музиката от колоните на редовното неделно хоро пред Народния театър, твърдят очевидци и участници.

Хорото се извива на този площад вече шеста поредна година, но след запитване до Общината се оказа, че няма разрешение за провеждане на подобно мероприятие в центъра на столицата. По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова музиката вчера, 22 декември, е била спряна с намесата на органите на реда. Но въпреки липсата на музика, хората са продължили да танцуват. Малина Едрева от Комисията по култура в Общината информира „Площад Славейков“, че ще продължат проверките пред Народния всяка неделя.

Вижте още: ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ В ОБЩИНАТА ЗА ХОРОТО ПРЕД НАРОДНИЯ

Според организаторите от „Хора за хората“, предстои да бъде подадена молба за узаконяване на хорото.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Наскоро директорът на Народния театър Мариус Донкин заяви пред „Площад Славейков“, че хорото пречи на нормалната дейност на театъра.

ДИРЕКТОРЪТ НА НАРОДНИЯ ЗА ХОРОТО ПРЕД ТЕАТЪРА: ПРЕЧИ НА РАБОТАТА НИ

В групата „Хора за хората“ е публикувано видео, в което се вижда намесата на органите на реда, преди да бъде спряна музиката на площада.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах