VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Има реална опасност от подобно интервю в ефира (видео)

„За какво, казахте, Ви е наградата „Христо Банов“?“

Стефан Русинов, водещ на „Нашето литературно предаване“ - Има реална опасност от подобно интервю в ефира (видео)

Стефан Русинов, водещ на „Нашето литературно предаване“

Журналистът няма ни най-малка представа кой е неговият събеседник, не се е запознал с ключовите детайли от неговата биография, нито по какъв повод е въпросното интервю… Но да не избързваме толкова! Той все пак знае едно нещо: срещу него стои човек от културата!

Абсолютно реална е вероятността да видите подобно интервю по телевизията, а някои от нас дори са ставали свидетели на такива – защото професионалистите в журналистическата професия оредяват, а напоследък са започнали и да ги уволняват. И оптимизацията винаги започва от ресор „култура“. Тъй че ако все пак такава тема се промъкне в телевизията, очаквайте да се посмеете!

Интервюто с издателката Зорница Христова, което ще видите в следващото видео, е пародия – но тя вероятно може да ви разкаже редица съвсем истински истории с журналисти, които ни най-малко не са били подготвени за срещата с нея.

Видеото е от поредицата „Нашето литературно предаване“. В ролята на журналист е преводачът Стефан Русинов, режисьор и оператор е Любен Кюркчиев.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg