Има реална опасност от подобно интервю в ефира (видео)

„За какво, казахте, Ви е наградата „Христо Банов“?“

Стефан Русинов, водещ на „Нашето литературно предаване“ - Има реална опасност от подобно интервю в ефира (видео)

Стефан Русинов, водещ на „Нашето литературно предаване“

Журналистът няма ни най-малка представа кой е неговият събеседник, не се е запознал с ключовите детайли от неговата биография, нито по какъв повод е въпросното интервю… Но да не избързваме толкова! Той все пак знае едно нещо: срещу него стои човек от културата!

Абсолютно реална е вероятността да видите подобно интервю по телевизията, а някои от нас дори са ставали свидетели на такива – защото професионалистите в журналистическата професия оредяват, а напоследък са започнали и да ги уволняват. И оптимизацията винаги започва от ресор „култура“. Тъй че ако все пак такава тема се промъкне в телевизията, очаквайте да се посмеете!

Интервюто с издателката Зорница Христова, което ще видите в следващото видео, е пародия – но тя вероятно може да ви разкаже редица съвсем истински истории с журналисти, които ни най-малко не са били подготвени за срещата с нея.

Видеото е от поредицата „Нашето литературно предаване“. В ролята на журналист е преводачът Стефан Русинов, режисьор и оператор е Любен Кюркчиев.

Пловдив Джаз Фест