Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Как „Цар Лъв“ ще спасява истинските лъвове

Кампанията „Защити прайда“ набира средства, за да се удвои популацията на лъвовете в Африка до 2050 г.

Премиерата на игралния „Цар Лъв“ е на 19 юли.  - Как „Цар Лъв“ ще спасява истинските лъвове

Премиерата на игралния „Цар Лъв“ е на 19 юли.

Покрай предстоящата премиера на игралния римейк на анимационната класика „Цар Лъв“, „Уолт Дисни“ даде начало на природозащитна кампания за спасяване на лъвовете и дивия живот в Африка. Назована „Защити прайда“, инициативата цели да защити популацията на лъвове, съобщава „Холивуд Рипортър“.

„Дисни“ ще подпомогнат финансово организациите „Wildlife Conservation Network“ и „Lion Recovery Fund“, които работят за удвояване на популацията на лъвовете в Африка до 2050 г. Занимават се с информиране на местните как да съжителстват с лъвовете, без взаимно да си пречат, както и как да се запази хабитатът им.

Гигантът от развлекателната индустрия вече е дарил 1,5 млн. долара за каузата, като има амбицията да ги удвои с още дарения. Кани всички фенове също да допринесат.

„Дисни“ е отдадена в подкрепата за спасяването на лъвовете и вярваме, че „Цар Лъв“ е перфектната история да ни напомни ролята, която всеки един от нас има, за да сме сигурни, че тези величествени животни се пазят и ценят – коментира в изявление Елиса Марголис от компанията. – Опазването на природата винаги е било ценност за „Уолт Дисни“ и тази отдаденост е явна във всичко – от нашите филми до тематичните ни паркове. Затова и създадохме „Природозащитния фонд на „Дисни“.“

Наскоро „Дисни“ събра над 80 изявени природозащитници от 18 държави и представители на над 50 организации, за да развие стратегии за стабилизиране на популацията на лъвовете. Това се случи в рамките на първия форум „Лъвски отпечатък“ (Lion Footprint Forum).

Премиерата на игралния „Цар Лъв“ е на 19 юли. По екранизацията работи Джон Фавро, вдъхнал нов живот на „Книга за джунглата“ през 2016 г.