Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Кан 2019: На колене пред своя идол

На Лазурния бряг приеха топло филма за Елтън Джон

На червения килим Тарън Еджъртън „подви коляно”, за да завърже връзките на обувката на Елтън Джон. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кан 2019: На колене пред своя идол

На червения килим Тарън Еджъртън „подви коляно”, за да завърже връзките на обувката на Елтън Джон. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Рокетмен” – музикалният филм за ранните години на Елтън Джон, бе топло приет на премиерата си в Кан от публиката. След края на прожекцията в очите на Тарън Еджъртън – изпълнителя на главната роля, се появиха сълзи, докато благодарната публика засипваше актьора и музиканта с бурни аплодисменти, съобщава сайтът „Индиуайър“. Във видеото, публикувано в социалните мрежи, изпълнителят на ролята на младия Елтън Джон изглежда много емоционален, докато благодари на публиката.

Преди премиерата Еджъртън се появи на червения килим в компанията на легендарния музикант и колегите си от филма – звездата от „Игра на тронове“ на Ричард Мадън и актрисата Брайс Далас Хауърд. За да покаже уважение към Елтън Джон, Тарън дори „подви коляно”, за да завърже връзките на обувката на рокзвездата.

Елтън Джон и Тарън Еджертън – оригинал и фикция. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Освен с присъствието си, сър Елтон Джон и Тарън Еджертън зарадваха публиката в Кан и със съвместно изпълнение на един от хитовете на британския музикант. По думите на композитора, никой не е пял негова песен по-добре от Тарън.

Америка за България

„Рокетмен” е разказ за невероятната лична история на певеца, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт, по-известен на света като Елтън Джон. Във фокуса на рокендрол фантазията са годините, в които Елтън прави големия си пробив на сцената. Заглавието е вдъхновено от едноименния хит на звездата и прави аналогия с шеметното му издигане към рок и поп небосклона.

Филмът на британския режисьор Декстър Флечър (той довърши работата на Брайън Сингър, който бе уволнен три седмици преди края на снимките на „Бохемска рапсодия”) разказва за трансформацията на срамежливия Реджиналд Дуайт в екстравагантна суперзвезда Елтън Джон на фона на някои от най-известните му и обичани песни.

Българската премиера на „Рокетмен” е насрочена за 31 май.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg